Hasselbaink en Cardiff hebben niet genoeg aan 8,5 uur

De bemiddelingspoging van de Engelse spelersvakbond (PFA) in het geschil tussen Jerrel Hasselbaink en Cardiff City lijkt geen succes te hebben gehad. Hasselbaink vertelde na afloop dat hij denkt dat de twee partijen het voor de rechter moeten gaan uitvechten.

Hasselbaink en Cardiff hebben niet genoeg aan 8,5 uur

De Nederlandse spits tekende in de zomer van 2007 voor een jaar bij de club uit Wales. In het contract stond een clausule dat de verbintenis automatisch verlengd zou worden als Hasselbaink ten minste 23 duels zou spelen. De 36-jarige Amsterdammer kwam 44 keer in actie en voldeed dus aan de eis.

Cardiff claimt echter dat het later tot een mondeling akkoord kwam met Hasselbaink om af te zien van die clausule. Om die reden stuurde de verliezend FA Cup-finalist hem ook naar huis toen Hasselbaink zich meldde voor de eerste training.

Ook met PFA-voorzitter Gordon Taylor aan tafel kon er geen bevredigende oplossing worden gevonden. 'We willen deze zaak zo snel mogelijk oplossen', gaf Taylor het doel van de bijeenkomst aan. 'We hebben achtenhalf uur frank en vrij gediscussieerd, zoals ze dat noemen. Maar alle scenario's zijn afgewezen.'

Toch maant Taylor Cardiff in te binden, want ook de club is daarbij gebaat. 'Jimmy moet verder met zijn loopbaan en Cardiff moet zich richten op het nieuwe seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen