Hardeveld: 'Verwacht dat Feyenoord er bovenop zal klappen'

Reacties

Jeff Hardeveld staat na bijna tien maanden blessureleed voor zijn rentree bij FC Utrecht. Uitgerekend tegen zijn oude club Feyenoord kan hij zondag (14.30 uur) weer zijn eerste minuten maken.

Hardeveld: 'Verwacht dat Feyenoord er bovenop zal klappen'

De 21-jarige Hardeveld speelde op 19 april vorig jaar zijn laatste wedstrijd voor de Domstedelingen, toen hij de winnende treffer van Sébastien Haller voorbereidde tegen FC Twente (1-0). Begin mei liep hij een zware knieblessure op tijdens de training. 'Het begin was het zwaarst: ik kon mezelf niet eens aankleden. Mijn vriendin hielp me daarmee en moest me zelfs wassen. Ik hinkte op één poot door de dagen', blikt hij terug tegen de NOS.

Na twee succesvolle optredens met Jong FC Utrecht kan hij uitgerekend tegen Feyenoord zijn rentree maken in de Eredivisie. 'Het is speciaal mijn oude ploeg te ontvangen', zegt hij over de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. 'Ze vechten voor elke meter. Die strijd zullen we zondag ervaren. Ik verwacht dat ze er bovenop zullen klappen. Zij moeten uit het dal zien te komen.'

Feyenoord won negen competitieduels op rij niet. 'Er zijn voor ons in ieder geval kansen om te winnen', schat Hardeveld de kansen voor Utrecht voorzichtig in. 'De zwakke plek is niet zozeer de defensie. De verdediging begint al bij de aanval en als die steken laat vallen, wordt het al moeilijk. Dan wordt het op de verdedigers afgeschoven, maar dat is voor hen niet te houden', neemt hij het op voor zijn ex-collega's.

Hardeveld weet nog niet of trainer Erik ten Hag hem ook daadwerkelijk speelminuten gaat geven tegen de club die hem nog steeds lief is. 'Extra druk voel ik niet', besluit de voormalige jeugdinternational van Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.