Haps 'gewoon' inzetbaar in cruciaal duel AZ met Zenit

Reacties

Voor AZ is het donderdag buigen of barsten in de Europa League. In eigen huis is een zege op Zenit Sint-Petersburg goed voor plaatsing voor de knock-outfase. Ieder ander resultaat kan uitschakeling betekenen voor de ploeg van trainer John van den Brom. Hij mist aanvoerder Ron Vlaar en even leek het er woensdag op dat ook Ridgeciano Haps het duel met de Russen niet zou halen.

Haps 'gewoon' inzetbaar in cruciaal duel AZ met Zenit

Tijdens de woensdagtraining haakte Haps voortijdig af. Toch kan de linksback donderdag (aftrap 19.00 uur) 'gewoon' spelen. 'Hij trok het niet en dus wilden we geen risico nemen', zegt Van den Brom op de clubsite. 'Morgen zal hij spelen met verdoving. Hij is in vorm en kan negentig minuten aan. Dat heeft hij tegen Excelsior laten zien.'

In Groep D van de Europa League staat AZ nu tweede met vijf punten uit vijf duels. Zenit is al lang en breed zeker van overwintering, want de ploeg won alle vijf de wedstrijden. AZ is nog niet zeker van een plekje in de knock-outfase. Maccabi Tel Aviv en Dundalk hebben vier punten en ontmoeten elkaar donderdagavond (aftrap 19.00 uur) in Israël.

Als AZ op eigen veld wint, is de veilige haven logischerwijs bereikt. Bij een gelijkspel moeten de Alkmaarders hopen dat Maccabi Tel Aviv en Dundalk elkaar ook in evenwicht houden. Mocht AZ verliezen en eindigt het duel tussen de twee concurrenten in 0-0, dan is de ploeg van Van den Brom ook door.

Vakantie
De trainer weet niet wat hij van Zenit kan verwachten. 'Ik heb geen idee wat zij gaan doen, maar uit ervaring weet ik dat spelers altijd willen voetballen en winnen. Hun doel zal zijn achttien uit zes halen, maar het is ook een gegeven dat ze na deze wedstrijd vakantie hebben. Het wordt dus zeker niet makkelijk.' De Russische competitie is al toe aan de winterstop en ligt stil tot begin maart.

Van den Brom kijkt liever niet teveel naar de opponent van donderdag. 'Wij moeten naar onszelf kijken. Ik vind dat wij ook in vorm zijn. We creëren veel kansen en maken fantastische goals. Dat is een mooi uitgangspunt om het morgen op eigen kracht voor elkaar te krijgen. We willen het beter doen dan vorig seizoen. Dan moeten we overwinteren. Dat is een doel op zich.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.