Hansen verruilt ADO na twee jaar voor Ingolstadt

Reacties

Martin Hansen vervolgt zijn loopbaan in de Bundesliga. De Deense doelman van ADO Den Haag heeft voor vier jaar getekend bij FC Ingolstadt 04. De nummer elf van het afgelopen seizoen betaalt naar verluidt iets minder dan een miljoen euro.

Hansen verruilt ADO na twee jaar voor Ingolstadt

Hansen had bij ADO nog een tweejarig contract, maar de Hagenaren gunnen de 26-jarige sluitpost een nieuwe stap. Begin vorig seizoen verwierf de voormalig jeugdinternational wereldfaam door tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie vlak voor tijd te scoren met een hakbal tegen PSV (2-2). In totaal stond de ex-speler van Liverpool, Bradford City, Viborg FF en FC Nordsjælland 65 duels onder de lat van ADO.

De club uit de Hofstad bedankt Hansen voor 'twee fantastische jaren'. Zelf kijkt de doelman ook met een goed gevoel terug op zijn tijd bij ADO. 'Allereerst wil ik iedereen waarmee ik de afgelopen jaren heb gewerkt bedanken. Ze hebben mij door de jaren heen geweldig gesteund en zijn erg belangrijk geweest in mijn ontwikkeling bij ADO Den Haag. De grootste dank van mij gaat uit naar de fans. Ze zijn echt fantastisch geweest voor mij.'

Bij Ingolstadt moet Hansen de Oostenrijkse EK-ganger Ramazan Özcan opvolgen. Die mag vertrekken nu de Duitsers een vervanger in huis hebben. 'Martin Hansen is een moderne doelman die goed bij onze speelstijl past. We hebben hem vaak aan het werk gezien en denken dat hij zich snel zal aanpassen. Op basis van de gesprekken met hem denken we dat hij met zijn karakter ook uitstekend in onze ploeg past', zegt technisch directeur Thomas Linke.

Hansen hoopt na zijn vroegtijdige vertrek bij Liverpool, waar hij alleen in de Onder 21-ploeg speelde, alsnog te slagen in een grote competitie. 'Ingolstadt is een jonge club die volop in ontwikkeling is en een sensationeel debuutseizoen in de Bundesliga kende. Ik ben er trots op dat ik nu lid ben van de Schanzer en kijk ernaar uit om het team te leren kennen. We staan voor een enorme uitdaging in de Bundesliga en die zullen we vol overgave aangaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.