Hannover blijft Stevens, Verbeek en Van der Vaart voor

Reacties

Hannover 96 heeft met een overwinning bij Eintracht Frankfurt (2-3) de diverse Nederlanders in de Duitse degradatiestrijd op afstand gehouden. De kans dat Gertjan Verbeek, Huub Stevens en Rafael van der Vaart tijdens de laatste vier speelronden Hannover nog inhalen, lijkt nihil.

Hannover blijft Stevens, Verbeek en Van der Vaart voor

Door vier opeenvolgende nederlagen leek Hannover zich te gaan mengen in het Nederlands getinte gevecht tegen degradatie in de Bundesliga, maar afgelopen zaterdag zette de ploeg uitgerekend tegen Hamburger SV de weg omhoog in. Doordat de club van Rafael van der Vaart in Hannover met 2-1 verloor, groeide het gat tussen de twee clubs tot vijf punten.

Donderdag voegde de ploeg van trainer Tayfun Korkut daar drie punten aan toe door Eintracht Frankfurt te verslaan. Treffers van Leon Andreasen, Lars Stindl (foto) en Didier Ya Konan in het eerste half uur waren voldoende om de Commerzbank-Arena met een voldaan gevoel te verlaten. De tegentreffers van Martin Lanig en Alexander Meier deden daar niets aan af.

Daardoor lijkt het uitgesloten dat Hannover dit seizoen nog moet vrezen voor een aftocht naar de Tweede Bundesliga. Nummer vijftien VfB Stuttgart, waar Huub Stevens trainer is, heeft liefst zeven punten minder, HSV en Van der Vaart volgen op één punt, terwijl het 1. FC Nürnberg van Gertjan Verbeek daar weer een punt onder staat. De drie oranje getinte clubs komen in het Paasweekend wel nog in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.