Hannover 96 dankt zege aan 'schandaalgoal'

Hannover 96 heeft ten koste van 1. FC Köln de eerste zege op vreemde bodem geboekt in dit Bundesliga-seizoen (0-1). Maar het ging na afloop vooral over de meer dan dubieuze winnende treffer.

In de 38ste minuut ontging scheidsrechter Bastian Dankert en zijn assistenten dat wat menigeen in het stadion en op het veld wél duidelijk constateerde. Namelijk dat Leon Andreasen de bal met zijn rechterarm in het Keulse doel werkte. Alle protesten na deze Skandal Tor bleken tevergeefs.

Het was extra zuur voor 1. FC Köln, omdat de ploeg van trainer Peter Stöger er ondanks alle inspanningen niet in slaagde zelf te scoren in de resterende minuten. Hannover-keeper Ron-Robert Zieler sleepte de voorsprong dankzij knappe reddingen over de eindstreep.

Door de tweede zege op rij is Hannover 96 boven de degradatiestreep geklommen. 1. FC Köln bleef steken op de zesde plaats. Bij een overwinning hadden Die Geissbocken zich genesteld op de vierde stek.