Handsbal Koscielny helpt Arsenal in extremis langs Burnley

Reacties

Arsenal heeft zijn vijfde competitiezege op rij geboekt. The Gunners gingen er dankzij een discutabel doelpunt van Alex Oxlade-Chamberlain in de slotminuut met de zege vandoor bij Burnley: 0-1.

Handsbal Koscielny helpt Arsenal in extremis langs Burnley

Manager Arsène Wenger stuurde net als de laatste weken geen echte spits het veld in bij de bezoekers. Alexis Sánchez stond in de punt van de aanval en had Alex Iwobi, Mesut Özil en Theo Walcott achter zich om voor de aanvallende impulsen te zorgen. Die impulsen waren er genoeg bij de uitploeg in Turf Moor.

Arsenal had veel de bal en dwong Burnley achteruit. De ploeg van manager Sean Dyche verdedigde echter georganiseerd en werd zelf ook af en toe gevaarlijk, bijvoorbeeld met een kopbal van verdediger Michael Keane op de lat. Aan de andere kant raakte Sánchez ook het aluminium, terwijl Walcott in de slotfase dicht bij de winnende treffer was.

Die beslissing leek er niet meer te komen, tot Arsenal in de 93ste minuut een hoekschop kreeg. Sánchez gaf voor op Walcott, die richting de tweede paal kopte. Oxlade-Chamberlain schoot de bal vervolgens via de arm van Laurent Koscielny van dichtbij binnen. Scheidsrechter Craig Pawson stond er bovenop, maar keurde het doelpunt niet af.

Na overwinningen op Watford, Southampton, Hull City en Chelsea boekte Arsenal tegen Burnley daardoor de vijfde competitiezege op rij. De Londenaren profiteren zo optimaal van het verlies van Manchester City tegen Tottenham Hotspur eerder op de zondag. Arsenal staat nu derde met twee punten achterstand op de ploeg van Pep Guardiola. Burnley blijft veertiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.