Handelwijze FC Augsburg doet vrijgestelde De Jong pijn

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Marcel de Jong nog deze transferperiode bij FC Augsburg vertrekt. Na vierenhalf seizoen dienstverband is de voormalige verdediger van Roda JC en Helmond Sport niet langer gewenst bij de huidige nummer zes van de Bundesliga.

Handelwijze FC Augsburg doet vrijgestelde De Jong pijn

De Jong, een van de ploeggenoten van captain Paul Verhaegh, mag niet meer met de A-selectie meetrainen en is daarmee 'vrijgesteld van dienst'. 'Dat doet pijn', reageert De Jong tegenover Augsburger Allgemeine.

'Want mij is niets te verwijten. De clubleiding heeft mij gezegd dat ik in alle rust naar een andere club kan uitkijken. Maar ik heb wel een contract voor nog anderhalf jaar; en mijn familie heeft het hier naar de zin…' Volgens verschillende media staat de linkspoot in de belangstelling van 1860 München. In de zomer van 2010 kwam de Nederlandse Canadees, gelijktijdig met Verhaegh, Kees Kwakman en Gibril Sankoh, vanuit de Eredivisie naar Beieren.

Al langer zinspeelde FC Augsburg op een breuk met De Jong, die dit seizoen slechts één competitie- en één bekerduel speelde. 'Marcel heeft hardop uitgesproken dat hij weg wil', weet trainer Markus Weinzierl. 'Liever had ik dat hij op het trainingsveld voor zijn kans ging.'

Zelf bestrijdt De Jong de aantijgingen, hij zegt slechts te hebben gesteld ontevreden te zijn met zijn huidige reserverol. Ook vorig seizoen kwam de 31-voudige Canadese international weinig aan spelen toe in Beieren. Vorige zomer kwamen beide partijen opvallend genoeg tot overeenstemming over een nieuw tweejarig contract. De aan De Jong in het vooruitzicht gestelde speeltijd kwam evenwel niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.