Hamsik opnieuw grote man Napoli bij tweede overwinning

Napoli heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Chievo viel na de pauze de beslissing (2-4).

In een aantrekkelijke wedstrijd opende Marek Hamsik na dertien minuten de score. De Slowaak besloot op aangeven van Lorenzo Insigne uit te halen vanaf de rand van het strafschopgebied en zag zijn schot onberispelijk hard achter doelman Christian Puggioni verdwijnen. Alberto Paloschi deed nog geen tien minuten later echter iets terug met een intikkertje (1-1).

Napoli bleef de bovenliggende ploeg en José Callejon drukte dat uit in de score. De Spanjaard, die tijdens de openingswedstrijd tegen Bologna (3-0) ook al een van de drie doelpunten voor zijn rekening nam, was van dichtbij trefzeker na goed werk van Gonzalo Higuaín.

Chievo bleef echter levensgevaarlijk in de counter. Paloschi profiteerde bijna van een zwakke terugspeelbal van Christian Maggio, maar zag zijn stiftje op de lat komen. Nog voor rust zorgde de spits echter alsnog voor de 2-2 toen hij van dichtbij doelman Pepe Reina verschalkte.

Na rust nam Napoli weer het heft in handen en werd Chievo steeds verder teruggedrongen. Napoli kwam na ruim een uur weer aan de leiding en opnieuw was het Hamsik die scoorde. Het was al zijn vierde doelpunt in twee Serie A-duels. Toen Higuaín even later het eindstation was van een door Insigne opgezette aanval, was de wedstrijd gespeeld. Voor de Argentijn was het zijn eerste Serie A-goal. Dries Mertens bleef negentig minuten lang op de bank.