Hamrén hoopt op Zlatan: 'Hij kan omgaan met deze druk'

Zweden heeft de hoop op deelname aan het WK van volgend jaar gevestigd op Zlatan Ibrahimovic. De aanvaller van Paris Saint-Germain moet Zweden, na de 1-0 nederlaag in Lissabon, naar Brazilië loodsen ten koste van Portugal.

Hamrén hoopt op Zlatan: 'Hij kan omgaan met deze druk'

'Zlatan kan met deze druk omgaan en speelt al jarenlang op topniveau', legt Zweden-bondscoach Erik Hamrén vol vertrouwen uit. Het eerste duel werd bepaald door een andere wereldster, Cristiano Ronaldo. De captain van Portugal was verantwoordelijk voor de enige treffer van het play-off-duel in Lissabon.

'Voor ons is het niet Zlatan tegen Ronaldo, het is Zweden tegen Portugal', benadrukt de Zweed het teambelang nog maar eens. 'Ik focus me op het winnen van deze wedstrijd. Wij moeten scoren, dat is duidelijk. Portugal kan nu op resultaat spelen, dat voordeel hebben zij na de eerste wedstrijd.'

Mocht Zweden er toch niet in slagen om de 1-0 achterstand om te buigen kan het wel eens het laatste duel voor Hamrén zijn als bondscoach. 'Daar wil ik niet over praten. Als wij winnen, is dat ook niet nodig', aldus Hamrén. De 56-jarige oefenmeester laat in de strijd om het WK-ticket niets aan het toeval over.

Op de trainingssessie van maandag liet Hamrén zijn spelers oefenen op het nemen van strafschoppen. 'De spelers die gewend zijn om penalty's te nemen hebben dat niet per se nodig, maar de jongens die amper strafschoppen nemen des te meer', meent de Zweed. 'Al blijft het een mentale kwestie.'

Een van de mogelijke strafschoppennemers is Pontus Wernbloom, ex-speler van AZ. 'Het is makkelijker tijdens de training dan in een stadion met zestigduizend man', aldus Wernbloom. Dinsdagavond spelen Zweden en Portugal de beslissende play-off-wedstrijd in Solna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen