Hamer schiet Coventry naar drempel van de Premier League

Dankzij een doelpunt van Gustavo Hamer mag Coventry City meer dan ooit dromen van een terugkeer in de Premier League. De club neemt het in de finale van de play-offs op tegen Luton Town.

Middlesbrough
0 - 1
Coventry City

Middlesbrough, dat in het Championship op de vierde plaats eindigde, degradeerde in 2017 uit de Premier League en eindigde in de seizoenen daarna respectievelijk op de vijfde, zevende, zeventiende, tiende, zevende en vierde plaats op het tweede niveau van Engeland. Het Coventry City van Hamer kwam in het seizoen 2000/01 voor het laatst uit in de Premier League.

De eerste wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel en ook in de tweede wedstrijd was het lang wachten op spektakel. Gescoord werd er in de eerste 45 minuten niet, al werd er wel vier keer geel getrokken, waaronder voor Hamer. De Nederlander zou in de tweede helft de hoofdrol opeisen.

In de 57e minuut van de wedstrijd liet Hamer Middlesbrough-doelman Zackary Steffen kansloos met een schot in de verre hoek, waarmee hij het thuispubliek volledig stil kreeg. In de slotfase liet Hamer na om het tweeluik te beslissen: zijn vrije trap belandde op de lat. Middlesbrough dacht vlak voor tijd op gelijke hoogte te zijn gekomen, maar de goal van Matt Crooks werd wegens buitenspel afgekeurd.

Op zaterdag 27 mei staan Luton Town en Coventry City tegenover elkaar op Wembley. De winnaar promoveert naar de Premier League.