Hamburger SV blijft in spoor 1899 Hoffenheim

1899 Hoffenheim, dat geen fout maakte in Bochum, voelt de druk van het eveneens winnende Hamburger SV. Bayern München en Hertha BSC kropen verder omhoog.

VfL Bochum-1899 Hoffenheim 1-3VfL Bochum bleef uiteindelijk met lege handen achter na het bezoek van koploper 1899 Hoffenheim. De thuisclub, die via Dennis Grote binnen tien minuten op voorsprong was gekomen, overleefde een stormachtige tweede helft van Hoffenheim niet. Na de gelijkmaker van Demba Ba sloeg de formatie van trainer Ralf Rangnick via Vedad Ibisevic (strafschop) en Carlos Eduardo een onoverbrugbaar gat.

Hamburger SV-VfB Stuttgart 2-0Met een ietwat geflatteerde 2-0 overwinning op VfB Stuttgart heeft Hamburger SV zich hersteld van de nederlaag van afgelopen zondag tegen Hoffenheim. Trainer Martin Jol zag zijn ploeg op eigen veld na ruim een kwartier op voorsprong komen dankzij Piotr Trochowski. De middenvelder benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding op David Jarolim. Een kwartier voor tijd maakte Joris Mathijsen met een volley een einde aan de illusies van Stuttgart, dat na rust een overwicht niet in de score tot uitdrukking had kunnen brengen.

Eintracht Frankfurt-Bayern München 1-2Bayern München heeft met een nipte zege op Eintracht Frankfurt de inhaalrace verder doorgezet. De dominerende Beierse ploeg leek zich pijnlijk in de vingers te snijden door laks om te gaan met de kansen. Martín Demichels bracht met een eigen doelpunt Eintracht tien minuten in de tweede helft zelfs op voorsprong. Franck Ribéry en Miroslav Klose stelden orde op zaken voor Bayern, dat naar de vierde plaats is geklommen.

Hertha BSC-Hannover 96 3-0Nog zonder de geschorste Arnold Bruggink had Hannover 96 in Berlijn het beste van het spel. Maar opnieuw eindigde een uitwedstrijd in een teleurstelling. Hannover, dat slechts één punt pakte in de laatste tien uitduels, moest met de 1-0 van Marko Pantelic de voorbode van weer een negatief resultaat incasseren. In de slotfase liep Hertha weg naar een 3-0 overwinning, waardoor de Berlijnse formatie naar de vijfde plaats klom.