Hoffenheim is Duitslands beste na afstraffing HSV

Op indrukwekkende wijze veroverde 1899 Hoffenheim de koppositie. Eén helft lang speelde de nieuwe koploper de oude nummer een, Hamburger SV, van de mat.

1899 Hoffenheim-Hamburger 3-0
Op zeer overtuigende wijze zegevierde Hoffenheim. 1899 voetbalde fraai en speelde HSV op eigen veld compleet zoek. Met rust hadden de mannen van coach Ralf Rangnick de zege al op zak. In de zevende minuut draaide Chinedu Obasi weg bij Guy Demel, waarna hij doelman Frank Rost klopte. In de dertiende minuut benutte Vedad Ibisevic (foto) van dichtbij een rebound en in de 36ste minuut was het opnieuw Obasi die scoorde. Ditmaal omspeelde hij doelman Rost na een snel genomen vrije trap van Sejad Salihovic.

VfB Stuttgart-VfL Bochum 2-0
In een matig duel zat er weinig verschil tussen beide ploegen. In de laatste tien minuten bracht Mario Gomez met twee treffers Stuttgart alsnog de zege. De international schoot met zijn rechter de 1-0 binnen en kopte drie minuten later de 2-0 op het scorebord.

Borussia Dortmund-Hertha BSC 1-1
Borussia was lange tijd de betere ploeg, maar het was Hertha dat in de stromende regen na een half uur op voorsprong kwam. Cicero benutte een strafschop. In de 71ste minuut tekende Sebastian Kehl voor de gelijkmaker. Na voorbereidend werk van Alexander Frei kopte hij raak: 1-1.

Hoffenheim is koploper met negentien punten, één punt meer dan Bayer Leverkusen. HSV is derde met zeventien punten. Stuttgart vierde met zestien en Hertha is zesde met vijftien punten, en dat zijn er evenveel als nummer vijf Bayern München.