Haller schiet FC Utrecht in veilige haven

FC Utrecht is door een zege op FC Twente zeker van lijfsbehoud: 1-0. Spits Sebastién Haller maakte zoals zo vaak het verschil, maar de bezoekers deden zichzelf tekort door een handvol enorme kansen te missen. Door de nederlaag zal de druk op FC Twente-trainer Alfred Schreuder opnieuw toenemen.

FC Utrecht waande zich de afgelopen weken al veilig, maar door de zeges van Heracles Almelo en Go Ahead Eagles van zondag stond er plotseling toch druk op het duel met FC Twente. Na de zwaarbevochten 1-0 zege op de Enschedeërs hoeven de Domstedelingen zich echter definitief geen zorgen meer te maken.

Dat FC Utrecht zou winnen, daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Twente was namelijk de betere partij en kreeg dan ook de beste kansen. Younes Mokhtar schoot op de paal en Hakim Ziyech liet twee flinke kansen onbenut.

In de tweede helft knokte FC Utrecht zich terug in de wedstrijd en maakte Sebastién Haller (op de foto met Jesus Corona) het openingsdoelpunt. De in de winter aangetrokken Fransman maakte in de 55ste minuut na een corner al zijn achtste goal van het seizoen: 1-0. Vier minuten later had hij de tweede goal op zijn schoen, maar zijn slappe inzet werd gepareerd door doelman Nick Marsman van de bezoekers.

Ingreep
FC Utrecht gaf de voorsprong niet meer weg, hoewel FC Twente via Ziyech (redding Robbin Ruiter), Felipe Gutiérrez (paal), Andreas Bjelland (redding Ruiter) en Luc Castaignos (wéér Ruiter) een paar enorme mogelijkheden kreeg. Daarnaast voorkwam Mark van der Maarel met een ingreep op de doellijn een doelpunt dat FC Twente zeker had verdiend.

Door de eerste zege na vier duels zonder winst is de ploeg van scheidend trainer Robby Alflen met 36 punten na 31 duels definitief veilig. FC Utrecht staat twaalfde, een plek achter FC Twente dat 37 punten heeft. Beide clubs kunnen zich nog voor de play-offs om Europees voetbal plaatsen. Het verschil met nummer acht FC Groningen bedraagt vijf punten. Plek acht geeft alleen recht op deelname aan het seizoenstoetje als PEC Zwolle de beker wint.