Haller kan Mols evenaren met 'vier op een rij'

Reacties

● FC Utrecht won 23 van de 36 thuiswedstrijden van FC Groningen in de Eredivisie (G7, V6).

Haller kan Mols evenaren met 'vier op een rij'

● De laatste vijf ontmoetingen in de Galgenwaard leverden allemaal een overwinning op voor Utrecht. Vier hiervan eindigden in 1-0, de andere in 3-1.

● Vier van de laatste vijf wedstrijden van FC Utrecht eindigden in een gelijkspel (V1).

● FC Utrecht wint dit seizoen 88,6 procent van de tackles, het hoogste percentage in de Eredivisie.

● Geen ploeg stond vaker buitenspel dan FC Groningen dit seizoen (10), terwijl FC Utrecht het vaakst van alle Eredivisie-teams de tegenstander buitenspel zette (12).

● Sébastien Haller (foto) heeft nu drie Eredivisie-wedstrijden op rij gescoord; de laatste Utrecht-speler die het Eredivisie-seizoen begon met vier wedstrijden op rij met een treffer was Michael Mols (1998/99 – 4).

● De Fransman is topscorer van 2015 in de Eredivisie met vijftien doelpunten. De speler met de meeste goals in 2014 was Memphis Depay met 16 goals.

● De club uit het noorden wacht al negentien uitwedstrijden op een clean sheet. De laatste keer dat FC Groningen twee keer op rij geen tegendoelpunt kreeg was in november 2013 (2).

● Sinds de aanstelling van Erwin van de Looi (juli 2013) zagen alleen Ajax (20) en PEC Zwolle (19) meer invallers scoren dan FC Groningen (16), terwijl daarvoor de laatste Groningse invaller met een doelpunt van november 2011 dateerde (Pedersen).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.