Groningen dankt Hoesen voor droomaanwinst Maduro

Reacties

Zonder Danny Hoesen was FC Groningen er niet in geslaagd om Hedwiges Maduro voor twee jaar vast te leggen. Dat zegt technisch manager Peter Jeltema.

Groningen dankt Hoesen voor droomaanwinst Maduro

Jeltema had niet gedacht dat een speler met de status van Maduro naar de Euroborg zou komen. 'Naast scouting is een goed netwerk in dit vak belangrijk. Dit keer kwam de tip van heel dichtbij. Danny Hoesen liet ons vorige week weten dat Maduro vrij zou kunnen komen en dat hij wel oren had naar een overgang naar FC Groningen', legt de technisch manager uit op de clubsite. Groningen-spits Hoesen kent Maduro uit zijn tijd bij PAOK Saloniki, in de tweede seizoenshelft van het seizoen 2013/14. Bij PAOK liet Maduro eerder deze week zijn contract ontbinden en direct daarna sloegen de noorderlingen hun slag.

Jeltema is verguld met Maduro (30), die hij omschrijft als droomaanwinst: 'We praten over een veelvoudig international, die in 2006 met Oranje het WK in Duitsland heeft meegemaakt, veel internationale wedstrijden heeft gespeeld en dus een schat aan ervaring met zich meebrengt. Die routine kunnen wij – zeker met het oog op de groepsfase van de Europa League – meer dan goed gebruiken. Het mag duidelijk zijn dat de voetballende kwaliteiten van Maduro onomstreden zijn.'

'Voor Groningen is dit een heel mooie en bijzondere transfer. We zijn er trots op dat een speler met de status van Maduro gelooft in ons verhaal en onze voetbalvisie en dat hij Groningen ziet als een club waar hij zijn carrière een nieuwe impuls kan geven', sluit Jeltema af.

Maduro
Maduro beseft waarvoor hij is gehaald door FC Groningen: 'Ik ben één van de oudere spelers in de selectie, maar voel mezelf nog niet oud. Ik wil mijn ervaring delen met die jonge gasten, maar ik wil zelf ook goed spelen en zit nog vol ambitie. In Spanje heb ik bijvoorbeeld geleerd over de hardheid van wedstrijden en wat er wordt gevraagd als er moet worden gebikkeld. Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik ben fit en wil zaterdag tegen FC Utrecht al van de partij zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.