'Haller kan beter nog een jaar bij FC Utrecht blijven'

Reacties

Sébastien Haller doet er goed aan deze transferperiode niet te vertrekken bij FC Utrecht. Dat meent voormalig publiekslieveling Michael Mols.

'Haller kan beter nog een jaar bij FC Utrecht blijven'

De 21-jarige spits van de Domstedelingen werd de voorbije periode gevolgd door diverse clubs, maar heeft geen trek in de Premier League bij Norwich City of Sunderland tegen degradatie te vechten. Daarom gaat de spits er, net als zijn club, vanuit dat hij in de Domstad blijft. Daar heeft hij nog een contract tot medio 2019.

Mols pleit er ook voor dat de Fransman blijft. 'Hij kan beter nog een jaar bij FC Utrecht blijven', stelt Mols, die tussen 1996 en 1999 zelf uitgroeide tot een publiekslieveling bij FC Utrecht. 'Halverwege het seizoen bij een club binnenkomen die ook nog degradatievoetbal speelt, is zo lastig. Dat zal zijn carrière geen goed doen.'

'In Utrecht is hij zeker van zijn plaats en kan hij zich verder ontwikkelen', vervolgt de oud-spits van onder meer Glasgow Rangers en Feyenoord over Haller, die nu op elf competitiegoals staat. 'Of hij een topclub aankan? Ik ben een fan van hem. Hij heeft heel veel kwaliteiten; hij bezit een geweldige techniek en kan erg goed meevoetballen. Hij moet alleen nog wat gretiger worden om goals te maken. Sébastien moet de gretigheid van Luis Suárez krijgen.'

In de nieuwe VI komt de toekomst van Sébastien Haller uitgebreider aan bod. In de rubriek VI Panel komen ook Didier Martel (oud-aanvaller en spits van FC Utrecht), Wilco van Schaik (algemeen directeur FC Utrecht) en Haller zelf aan bod over zijn situatie. Lees hier de volledige rubriek op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.