Haller en Boymans op schot bij ruime oefenzege Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft in een vriendschappelijk duel korte metten gemaakt met FC Volendam. Op het eigen trainingscomplex Zoudenbalch werd met ruime cijfers gewonnen van de Jupiler League-club (5-1).

Haller en Boymans op schot bij ruime oefenzege Utrecht

Andreas Ludwig opende de score en stond ook aan de basis van de tweede Utrechtse goal. Uiteindelijk was Sébastien Haller het eindstation op aangeven van Patrick Joosten. Na een eigen goal van Mark van der Maarel gingen de ploegen met 2-1 aan de thee, waarna Yassin Ayoub, wederom Haller en invaller Ruud Boymans (foto) de score aandikten.

Boymans, die het laatste halfuur speelde, traint na een zware enkelblessure de winter door om fit aan de tweede seizoenshelft te kunnen beginnen. Die begint het elftal van Erik ten Hag zondag met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Dinsdag oefent Utrecht nog tegen SC Cambuur, wederom op Zoudenbalch.

SC Heerenveen
SC Heerenveen heeft zaterdag de enige oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Oosterbeek simpel gewonnen. Eerstedivisionist Telstar was op eigen veld geen partij voor de Friese ploeg (0-4).

Trainer Foppe de Haan gunde Arber Zeneli een basisplaats. De twintigjarige Zweedse aanvaller, die werd overgenomen van IF Elfsborg, tekende bij zijn officieuze debuut voor de assist voor de 1-0 van Henk Veerman.

Dankzij een eigen doelpunt van Edo Knol en een fraaie treffer van Sam Larsson zocht SC Heerenveen na 45 minuten de kleedkamer op met een ruime marge. Ook na de rode kaart voor Joost van Aken – na een overtreding op Tarik Tissoudali – gingen de Friezen door. Invaller Mitchell te Vrede tekende een kwartier voort tijd voor de eindstand (0-4).

Willem II
In het Turkse Belek was Willem II in een oefenduel minder succesvol. Genclerbirligi bleek met 3-0 te sterk voor de Tilburgers. Willem II hervat de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.