Haller helpt Utrecht met strafschop voorbij Zwolle

Reacties

Sébastien Haller heeft de eindstand van het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht vanaf elf meter op 1-2 bepaald. De Fransman benutte in de absolute slotminuut een strafschop.

Haller helpt Utrecht met strafschop voorbij Zwolle

Scheidsrechter Eric Braamhaar leek niet te twijfelen na de overtreding van Trent Sainsbury op Haller. De arbiter wees resoluut naar de stip na het voorval op de rand van het strafschopgebied, waarna Haller oog in oog met Begois niet faalde. Dat deed Stef Nijland even daarvoor wel. De invaller kreeg eveneens de kans om de wedstrijd via een penalty te beslissen, maar schoot hoog over.

Zo kreeg een wedstrijd waarin de grootste kansen voor de spitsen waren toch nog een winnaar. Lars Veldwijk verzuimde in de veertiende minuut te profiteren van geklungel in de Utrecht-defensie, maar ploeggenoot Wouter Marinus was in de rebound wel trefzeker. Met een schot in de korte hoek verschalkte de middenvelder doelman Robbin Ruiter.

Aan de andere kant had aanvalsleider Sébastien Haller het vizier wel op scherp staan, zo bleek halverwege de eerste helft. De van een disciplinaire schorsing teruggekeerde Yassin Ayoub fungeerde als aangever bij de gelijkmaker van de Fransman, die oog in oog met keeper Kevin Begois uiterst rustig bleef. Het was al de zeventiende treffer van Haller in dit kalenderjaar. Met de tweede treffer van de avond streefde de Utrecht-spits PSV'er Luuk de Jong voorbij, die de dans tot aan vanavond leidde met zeventien goals in 2015.

PEC had in eigen huis het beste van het spel. De thuisploeg zocht de aanval via de flanken en zocht aanspeelpunt Veldwijk veelvuldig door de lucht. Dat strijdplan resulteerde in een harde kopbal van de spits na een voorzet van de opgekomen Bart van Hintum. Ruiter reageerde adequaat op de inzet van dichtbij. De Utrecht-doelman hoefde niet in actie bij de verprutste strafschop van Nijland. Het buitenkansje volgde na een overtreding van Mark van der Maarel, die rood kreeg voor het neerhalen van de ontsnapte Veldwijk.

Door de late treffer van Haller boekt Utrecht in de tiende speelronde de eerste uitzege, PEC gaat voor de tweede achtereenvolgende keer onderuit in het IJsseldelta Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.