Hake: 'Twente is gewoon nog degradatiekandidaat'

Reacties

Hoewel FC Twente zaterdag bij SC Heerenveen eindelijk de eerste uitzege van het seizoen behaalde, wil trainer René Hake niets weten van een hosannastemming. Net als Jerson Cabral genoot hij uiteraard wel van de 3-1 winst in Friesland.

Hake: 'Twente is gewoon nog degradatiekandidaat'

'Het werd tijd…', stelde Hake in gesprek met FOX Sports over de eerste driepunter op vreemde bodem. Met negen van de vijftien punten in 2016 heeft Twente zich langzaamaan ontworsteld aan de degradatiezone. 'Weelde? Nee, dat is als je vijf keer wint, maar met drie zeges mogen we ook blij zijn', stelde Hake. 'We waren vandaag af en toe nog wel wat slordig, maar uiteindelijk hebben we maximaal geprofiteerd van de ruimte die we krijgen met een man meer', refereerde hij aan de tweede gele kaart voor Joost van Aken.

'De ontlading was groot. Dat zag je op het veld ook al', vervolgde Hake. 'Hier hikten we al wel een poos tegenaan. We zijn blij dat we de goede weg ingezet hebben, maar zijn er nog lang niet. Al geeft dit in ieder geval wel heel veel vertrouwen.'

Even later sprak Hake bij de NOS woorden van gelijke strekking. Een avond die slecht begon, eindigde positief. 'Dat was wel weer even een déjà-vu', doelde Hake op de flinke fout van Nick Marsman voorafgaand aan het openingsdoelpunt van Henk Veerman. 'Gelukkig konden we dat rechtzetten. Maar we zijn nog wel degradatiekandidaat', keek hij naar de minieme voorsprong van drie punten op nummer zestien Excelsior.

Cabral
Tot de 89ste minuut stond Twente nog op 1-1. Cabral maakte met het nodige fortuin de 1-2. 'Ha, die was zeker strak ingeschoten', grapte Hake, om vervolgens de aanvaller wel een pluim te geven over zijn goede spel.

Cabral was zelf ook blij met zijn eerste goal van het seizoen, maar gaf toe dat Vrouwe Fortuna hem niet in de steek had gelaten. 'Een lekkere goal, ik ben er blij mee. Hij is ook nog eens belangrijk. Maar het klopt, ik raakte 'm gewoon verkeerd.' Ook Cabral kende het belang van de overwinning. 'Ik had begrepen dat we dit seizoen uit niet één keer hadden gewonnen tot vanavond. Dan is dit zeker lekker. Ook dat het nu weer hier is', haalde hij de vorige uitoverwinning van Twente – ook bij Heerenveen – aan.

Volgens de voormalige Feyenoord-aanvaller is de basis voor de betere resultaten van Twente gelegd in Spanje. 'Tijdens het trainingskamp zijn we bij elkaar gaan zitten en hebben we elkaar de waarheid gezegd. Wat wij de eerste seizoenshelft hebben gepresteerd en het aantal punten dat we gehaald hebben, dat is heel slecht en mag niet bij een club als FC Twente. Wij hebben kwaliteit  en spelers die in een mindere wedstrijd een duel kunnen beslissen. Nu komt dat eruit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.