Hake staat met piepjong Twente voor flinke uitdaging

Reacties

Twente-coach René Hake denkt dat zijn jonge team voor een flinke opgave staat dit seizoen. De ploeg uit Enschede start de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Hake staat met piepjong Twente voor flinke uitdaging

'We hebben voornamelijk jonge spelers. Een mooie bijkomstigheid is dat het jongens uit de eigen academie zijn. We zijn heel erg benieuwd hoe zij zich ontwikkelen en of ze dat kunnen omzetten naar resultaat', zegt Hake op de clubwebsite.

Op dit moment is de Duitser Chinedu Ede de oudste speler van FC Twente met zijn 29 jaar. De rest van de selectie is maximaal 25 jaar oud. Toch maakt de hoofdtrainer van de Tukkers zich geen zorgen over de eerste competitiewedstrijd. 'Van wat we tot nu toe gezien hebben, vinden we dat de ploeg er klaar voor moeten zijn. We hebben er een goed gevoel over', aldus Hake.

'Als je de eerste trainingen van de voorbereiding vergelijkt met het moment waar we nu staan, vind ik dat we progressie hebben geboekt', vervolgt de 44-jarige trainer. 'De onderlinge afstemming is beter en zowel aanvallend als verdedigend hebben we stappen gemaakt. Zo hebben we in de laatste wedstrijd laten zien dat we met goed voetbal veel kansen kunnen creëren. In het begin van de voorbereiding hadden we daar meer moeite mee. Maar het proces van 'beter worden' gaat door, er zit nog veel rek in deze ploeg'.

De nieuwe aanwinst Dejan Trajkovski staat tegen Excelsior voor zijn officiële debuut. Hake is enthousiast over de van Domzale overgekomen verdediger. 'Een gedreven jongen, iemand die agressief is in het verdedigen en waarvan de voorzet een van zijn kwaliteiten is'.

Hakim Ziyech en Kamohelo Mokotjo misten eerder deze week de training vanwege ziekte, maar zij trainden vrijdag weer met de groep. Zaterdag wordt gekeken hoe beide spelers ervoor staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.