Hake: 'Gooien tegen Ajax poorten zeker niet open'

Reacties

FC Twente is veilig maar speelt nog een rol van betekenis in de titelstrijd. Volgens trainer René Hake heeft de Enschedese club zondag tegen Ajax 'zelf ook veel te winnen'.

Hake: 'Gooien tegen Ajax poorten zeker niet open'

Nog los van de eventuele gevolgen van de financiële problemen hoeft FC Twente zich geen zorgen meer te maken over degradatie. De druk ligt zondag bij Ajax, dat met PSV strijdt om de titel.

'Dat geeft de wedstrijd van zondag ook voor ons een bijzondere lading. Al zijn wedstrijden tegen Ajax altijd topwedstrijden, zeker voor een club als FC Twente', aldus Hake op de clubwebsite. 'We kunnen vrijuit voetballen, maar dat betekent zeker niet dat we de poorten opengooien, dat zou heel naïef zijn. Voor ons valt er namelijk ook veel te winnen.'

De trainer kijkt namelijk naar de sterke prestaties in dit kalenderjaar. 'Op de ranglijst over 2016 staan we op een vierde plaats. Na de winter hebben we een goede reeks neergezet en dat willen we doortrekken en niet zo maar weggeven. We spelen nog twee mooie wedstrijden dit seizoen, waarbij voor de tegenstander nog veel op het spel staat. Dat is altijd beter dan wanneer dat niet het geval is.'

Na het duel met Ajax wacht FC Twente een thuiswedstrijd tegen Vitesse, dat nog in de race is voor een plek in de play-offs om een Europees ticket. Hake kan zondag weer een beroep doen op Hakim Ziyech, die terug is van een schorsing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.