Hadouir bezorgt favoriete opponent Groningen kater

FC Groningen heeft op eigen veld genoegen moeten nemen met een punt. Anouar Hadouir bewees Excelsior als invaller een goede dienst (1-1).

Mimoun Mahi was tijdens de afgelopen transferperiode graag ingegaan op de interesse vanuit het Championship, maar FC Groningen hield de deur dicht en kreeg tegen Excelsior de bevestiging daarmee goed te hebben gehandeld. De Rotterdamse aanvaller bevestigde zaterdag zijn status van clubtopscorer door kort na rust zijn negende treffer van het Eredivisie-seizoen op zijn naam te zetten.

Mahi kreeg daarbij de hulp van Excelsior, want de openingstreffer werd FC Groningen in de schoot geworpen door Milan Massop. De verdediger hield Etiënne Reijnen vast in het strafschopgebied en moest die actie bekopen met een gele kaart en een strafschop. Mahi liet van elf meter keeper Warner Hahn kansloos.

De achterstand dwong Excelsior tot meer aanvalsdrang. In de eerste helft hadden de Kralingers weinig van zich laten zien, terwijl ook de thuisploeg in aanvallend opzicht nauwelijks iets had kunnen uitrichten. Het doelpunt bracht leven in de wedstrijd.

Excelsior was via Luigi Bruins en Hicham Faik dicht bij de gelijkmaker. Die kwam uiteindelijk tien minuten voor tijd op naam van Hadouir. De middenvelder onderstreepte koud binnen de lijnen als vervanger van verdediger Jordy de Wijs met een fraai schot van afstand waarom hij graag tegen FC Groningen speelt. De 1-1 was namelijk zijn tiende treffer tegen de noorderlingen (zie tweet onderaan).

Door het resultaat in Euroborg blijft FC Groningen steken op de negende plaats. Ook Excelsior schiet weinig op met het punt in de strijd tegen degradatie. De Rotterdammers staan met achttien punten weliswaar veertiende, maar de voorsprong op hekkensluiter Go Ahead Eagles is slechts twee punten.