Excelsior doet dit seizoen aan zelfplagiaat

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De 'late' zaterdagwedstrijd wordt betwist tussen FC Groningen en Excelsior.

Excelsior doet dit seizoen aan zelfplagiaat
Speelronde: 21
Aftrap: zaterdag 4 februari, 20.45 uur
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

• Om echt de sprong te maken naar de subtop heeft het wisselvallige FC Groningen snel overwinningen nodig. De noorderlingen speelden de afgelopen twee Eredivisie-wedstrijden gelijk. Excelsior sprokkelde in 2017 slechts één puntje bij elkaar en begon deze speelronde als nummer veertien, met eenzelfde puntentotaal als de nummer zestien.

• FC Groningen neemt het voor de zestiende keer in eigen huis op tegen Excelsior in Eredivisie-verband. De noorderlingen hielden negen keer de punten thuis, kwamen vier keer niet verder dan een remise en werden twee keer verschalkt, voor het laatst in 1983.

• De laatste maanden presteert FC Groningen uitstekend. De ploeg van trainer Ernest Faber ging in slechts één van de laatste negen Eredivisie-duels onderuit. Dat was tegen Ajax, op 4 december 2016 (2-0).

Medio augustus eindigde Excelsior - FC Groningen in een 2-0 thuiszege.
Medio augustus eindigde Excelsior - FC Groningen in een 2-0 thuiszege.

• Tijdens de voorbije twee Eredivisie-wedstrijden schoot FC Groningen in totaal slechts eenmaal op doel. Desondanks hield de KNVB-bekerwinnaar van 2015 twee punten over aan de duels met Vitesse (1-1) en SC Heerenveen (0-0).

• FC Groningen slaagde er tijdens de transferperiode in om Mimoun Mahi te behouden. De aanvaller is deze Eredivisie-jaargang al rechtstreeks betrokken geweest bij negen goals. Zelf maakte Mahi er acht, terwijl hij ook nog één assist gaf.

• Excelsior heeft momenteel een balans van vier overwinningen, vijf remises en elf nederlagen. De Kralingers overlegden afgelopen seizoen identieke rapportcijfers na twintig duels.

• In acht van de laatst negen Eredivisie-duels incasseerde Excelsior minimaal twee treffers. Mede door de wankele defensie won de equipe van trainer Mitchell van der Gaag slechts één van de laatste vijftien competitieduels.

• Excelsior moet het stellen zonder de geschorste Jurgen Mattheij. De laatste keer dat de verdediger niet aan de aftrap stond in een Eredivisie-wedstrijd van de Kralingers was op 12 maart 2016, toen er met 2-1 werd gewonnen van FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.