'Had ineens de bondscoach van Curaçao aan de lijn'

Zondagtopklasser WKE staat voor een even ludieke als lastige noviteit: de club moet voor het eerst in haar bestaan twee internationals afstaan. En dat terwijl de ploeg van trainer Hendrik Oosting in een week tijd drie belangrijke wedstrijden speelt.

'Had ineens de bondscoach van Curaçao aan de lijn'

Reinaldo Bliches, bondscoach van de nationale ploeg va Curaçao, deelde Oosting telefonisch mede dat Anton Jongsma (ex-FC Groningen, FC Zwolle, RKC Waalwijk en Emmen, foto) en Angelo Zimmerman (ex-SC Cambuur, SC Veendam, RBC Roosendaal en Emmen) zijn opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden van het eiland tegen Antigua & Barbuda (2 september) en Haïti (6 september).

'Had ik toch ineens de bondscoach van Curaçao aan de telefoon', grinnikt Oosting in gesprek met Voetbal International. 'Erg leuk voor de jongens, een tripje naar de Antillen, maar ik mis twee van mijn betere spelers. Beetje lullig.'

WKE, dat op de eerste speeldag won van EVV (2-3), speelt komende weekeinde tegen HBS, midweeks tegen FC Lienden en vervolgens tegen De Treffers.

'Gelukkig mogen de jongens maandag vertrekken in plaats van zondag, zodat ik ze maar twee duels mis. Ach, natuurlijk is dat jammer. Aan de andere kant: voor de club is het een unicum, daar zijn we best trots op. Daarnaast is het voor Anton en Angelo natuurlijk prachtig, zo'n reisje. Daar ga je als trainer niet moeilijk over doen.' (Tom Wildvank) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's