Haar Neymar ook blond, Vertonghen wenst De Jong succes

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Haar Neymar ook blond, Vertonghen wenst De Jong succes

Neymar kon het blonde haar van zijn ploeggenoot niet weerstaan. Na Lionel Messi heeft ook de Braziliaan zijn haar geblondeerd bij Barcelona. Nu moet alleen Luis Suárez nog een blonde coupe nemen en dan heeft Barça voortaan een blond aanvalstrio!

• Weer even genieten van deze wonderschone goal van Zlatan Ibrahimovic voor Ajax tegen NAC Breda. Precies twaalf jaar geleden!

De Belgische scheidsrechter Jurgen Brinckman sliep afgelopen weekend ongetwijfeld niet zo lekker. De leidsman maakte zaterdag een behoorlijke fout in de bekerwedstrijd tussen Deinze en Wetteren in de Croky Cup, het bekertoernooi in België. Brinckman dacht bij een 1-1 eindstand na negentig minuten direct aan het nemen van strafschoppen voor beide teams, maar na drie genomen penalty’s schoot bij de scheidsrechter ineens te binnen dat er eerst een verlenging gespeeld moest worden. (Het Nieuwsblad)

West Ham United moest zondag in het Premier League-duel met AFC Bournemouth 56 seizoenkaarthouders teleurstellen. The Hammers bleken te weinig stoelen te hebben, waardoor de gedupeerde supporters ergens anders moesten plaatsnemen. West Ham heeft in ieder geval zijn excuses aangeboden en de 56 fans krijgen compensatie.

• Oud-Ajacied Jan Vertonghen wil dat zijn voormalig ploeggenoot Siem de Jong niet te veel zijn best doet voor PSV. Beiden kennen elkaar uit hun gezamenlijke periode bij Ajax, tussen 2007 en 2012...

'Suus is al een tijd bij ons, ze woont samen met onze keeperstrainer. Maar ik begrijp ook wel dat deze wedstrijd niet hoogstaand was.'
• Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles was niet het beste Eredivisie-duel dit weekend. Het hoogtepunt van de wedstrijd was Suzanne Huurman, de vrouwelijke teamarts van Go Ahead Eagles. Hans de Koning, de coach van de Deventenaren, zag de humor er wel van in en begreep wel dat de supporters liever naar 'Suus' keken dan naar de wedstrijd… (De Telegraaf)

'In zijn analyses heb ik Ruud heel vaak horen zeggen dat wij de Hollandse school moeten loslaten en dat wij meer op resultaat moeten spelen.'
• Co Adriaanse begrijpt de keuze wel als de KNVB kiest voor Ruud Gullit als assistent-bondscoach van Danny Blind bij Oranje. 'Hij weet de sfeer erin te brengen, het is een vrolijke jongen. Jongens kijken tegen hem op', zei Adriaanse zondagavond in Studio Voetbal. (NOS)

Ruud Gullit in 2011 als hoofdtrainer van Terek Grozny, zijn laatste club.
Ruud Gullit in 2011 als hoofdtrainer van Terek Grozny, zijn laatste club.

'Ik moest een vallend mes proberen te vangen, maar het is me niet gelukt om het te vangen zonder gewond te raken. Ik heb schouderklopjes gehad en heb nu dit meegemaakt, dat moet je ook accepteren. En uiteindelijk valt de beschadiging mee, ik voel vooral veel warmte vanuit de regio.'
Gerald van den Belt kijkt met trots terug op zijn periode bij FC Twente. De oud-directeur, die bijna anderhalf jaar in dienst was van de Tukkers, vertrekt op 1 oktober. Van den Belt had in zijn periode in Enschede geen eenvoudige werkzaamheden vanwege de financiële problemen binnen de club. Toch overheerst de trots, omdat 'de club nog bestaat'. (Algemeen Dagblad)

Vincent Janssen is tot dusver de Nederlandse speler die deze zomer de mooiste transfer maakte. De spits van Tottenham Hotspur moet die titel binnenkort echter afstaan aan Jasper Cillessen, die op weg is naar Barcelona. Daar kan hij heel goed mee leven. 'Prachtig voor hem als het rond komt. Een felicitatie is wel op zijn plaats, want Barcelona is natuurlijk een fantastische club. De bondscoach zei laatst niet voor niets dat er weer heel mooie clubnamen achter de spelersnamen komen te staan.' (De Telegraaf)

'Ik heb dingen tegen hem gezegd, die ik niet had moeten zeggen.'
Thomas Bruns biedt zijn excuses aan Rick Karsdorp aan. De rechtsback van Feyenoord ging helemaal over de rooie nadat de middenvelder van Heracles Almelo een overtreding op hem had begaan. 'Ik vond het moment ervoor geen overtreding en dat is waar ik op reageerde', aldus Bruns. (De Telegraaf)

Bij Olympique Marseille zaten de spelers zondag op bezoek bij Guingamp nog niet hoog in de concentratie bij de aftrap... Uiteindelijk verloor Marseille overigens met 2-1.

'Hij werkt keihard en komt nooit negatief in het nieuws. Daarmee is hij echt een voorbeeld voor veel Marokkanen.'
Karim El Ahmadi krijgt een pluim van Illiass Bel Hassani. De middenvelder van Heracles Almelo vindt zijn landgenoot de 'leider op het middenveld van Feyenoord'. 'Hij bikkelt, is voetballend fantastisch en een complete speler. Ik ken hem best goed en volg hem nauwlettend, ook omdat hij net als ik een Marokkaan is. (De Telegraaf)

'Ik moet hem nu zo ver zien te krijgen dat hij die speciale kwaliteiten niet één keer, niet twee keer, maar tien keer per helft laat zien.'
Valeri Qazaishvili is het niet eens met zijn reserverol bij Vitesse, maar trainer Henk Fraser vindt dat hij geen andere keus heeft. 'Spelers moeten zich kapot werken. Ik heb hem lang laten staan en ik heb nog steeds vertrouwen in hem. Hij blijft in mijn ogen ook één van de beste spelers van de Eredivisie vanwege zijn speciale kwaliteiten op de helft van de tegenstander.' (De Gelderlander)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.