Gutiérrez wint rechtszaak van Newcastle na discriminatie

Reacties

De rechtbank van Birming heeft Jonas Gutiérrez donderdag in het gelijk gesteld in de rechtszaak die de voetballer had aangespannen tegen Newcastle United vanwege discriminatie. In 2015 werd het aflopende contract van de middenvelder niet verlengd.

Gutiérrez wint rechtszaak van Newcastle na discriminatie

De inmiddels 32-jarige Gutiérrez kreeg naar eigen zeggen geen nieuw contract omdat hij aan kanker leed. Newcastle ontkende dat een contractverlenging om die reden uitbleef. De club beweerde dat de Argentijn om sportieve redenen geen nieuwe verbintenis ontving, maar de rechtbank heeft Gutiérrez nu in het gelijk gesteld.

In het contract van Gutiérrez stond een optie die een automatische verlenging activeerde wanneer hij tussen 2011 en 2015 tachtig competitiewedstrijden of meer zou spelen voor Newcastle. De teller bleef uiteindelijk steken op 78 wedstrijden, volgens Gutiérrez omdat het bestuur er bij manager Alan Pardew op had aangedrongen hem niet meer op te stellen. Newcastle-eigenaar Mike Ashley en Pardew zelf hebben dat altijd ontkend.

Gutiérrez speelt inmiddels in de Primera División voor Deportivo La Coruña. De rechter zal in een later stadium bepalen hoe hoog de schadevergoeding is die Newcastle aan de voormalige publiekslieveling van de club moet betalen. De tijdens de rechtszaak zeer emotionele Gutiérrez eist een bedrag van 2,7 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.