Guingamp verrast l'OM in Marseille

De Franse koploper Olympique Marseille ging verrassend onderuit. l'OM verloor op eigen veld met 0-2 van Guingamp. Olympique Lyon won wel (met 2-1 van Le Havre), profiteerde en is nu de nieuwe koploper.

Olympique Marseille stond in het eigen Stade Velodrome al binnen een kwartier op een achterstand van 2-0. Lionel Bah had na elf minuten de score geopend, waarna Didier Drogba vier minuten later de marge vergrootte tot twee. Voor l'OM bleek dat onoverbrugbaar.

Olympique Lyon profiteerde, ook al doordat de andere koploper AS Monaco nog niet in actie kwam. Lyon nam tegen Le Havre in de 39ste minuut een voorsprong via Sydney Govou, maar nog voor de rust bracht Lesage de gasten op gelijke hoogte. Zes minuten voor het einde trok l'OL echter alsnog de zege naar zich toe. Eric Carrière was de man van de winnende treffer.

De stand in Frankrijk blijft onverminderd spannend, omdat door de nederlaag van Marseille ook Girondins Bordeaux zich nu bij de top voegde. Bordeaux won met 4-2 bij Stade Rennes, onder andere door twee goals van Jean-Claude Darcheville (foto).