Guingamp maakt einde aan imposante reeks Monaco

AS Monaco heeft in het uitduel met Guingamp na negen duels op rij weer eens een tegengoal gekregen. Die treffer leverde de ploeg van trainer Leonardo Jardim in de Franse Ligue 1 meteen een nederlaag op (1-0).

En dat terwijl AS Monaco vanaf de 21ste minuut tegen tien man speelde na een rode kaart voor Mustapha Diallo. Met een man minder kwam Guingamp zes minuten na rust echter op voorsprong via Dorian Leveque, die zich tot matchwinner kroonde in het Stade du Roudourou.

Danijel Subasic, eerste doelman van Monaco in competitieverband, had sinds 29 november (2-0 verlies tegen Stade Rennes) geen treffers geïncasseerd. Sinds die wedstrijd kreeg Monaco in vijftien competitieve wedstrijden nog maar één tegendoelpunt.

Dat gebeurde in de verlenging van het bekerduel met Olympique Lyon. Op dat moment stond Maarten Stekelenburg op doel. De Nederlander lijkt gezien de uitstekende vorm van concurrent Subasic een basisplaats in de Ligue 1 voorlopig te kunnen vergeten.

In de groepsfase van de Champions League bleek eveneens hoe solide het team van Monaco is. In een poule met Benfica, Bayer Leverkusen en Zenit Sint-Petersburg incasseerden de Monegasken, die zelf maar vier keer scoorden, slechts één doelpunt.

Door de nederlaag blijft AS Monaco steken op veertig punten uit 24 duels, waardoor de nummer twee van vorig seizoen vijfde blijft staan. Guingamp stijgt door de overwinning naar de tiende plaats in de Franse competitie.