Gudmundsson houdt Jong PSV aan kop in Jupiler League

Jong PSV heeft komende vrijdag aan een punt genoeg om de eerste periodetitel in de wacht te slepen. In de voorlaatste speelronde van die periode boekten de Eindhovenaren dankzij Albert Gudmundsson een 3-0 zege op Fortuna Sittard.

De IJslandse middenvelder stelde zich twee keer goed op bij aanvallen die eindigden op de achterlijn van de Limburgse bezoekers. In de twintigste minuut drukte hij af na terugleggen van Ramon Pascal Lundqvist vanaf de rechterzijde, in de 65ste minuut deed hij hetzelfde na voorbereidend werk van Simon Poulsen en Kenneth Paal op de linkerflank. In de blessuretijd lepelde hij de bal over Fortuna-goalie Leon ter Wielen.

Met zijn drie goals - zijn tweede, derde en vierde treffer van dit competitieseizoen - bepaalde hij de eindstand op 3-0 en hield hij Jong PSV aan kop in de Jupiler League. De selectie van trainer Pascal Jansen bezit na acht wedstrijden twintig punten en heeft een voorsprong van drie punten op nummer twee NAC Breda. De Eindhovenaren hebben vrijdagavond aan een punt tegen RKC Waalwijk genoeg voor de 'papieren' winst van de eerste periode. Het ticket naar de play-offs zal het niet promotiegerechtigde team af moeten staan aan de nummer twee (nu NAC Breda).