Gudelj vervangt Schöne op middenveld Ajax

Reacties

Nemanja Gudelj keert in de Europa League-wedstrijd tegen Celta de Vigo (19.00 uur) terug in de basisopstelling van Ajax. De 24-jarige Serviër is in Spanje de vervanger van Lasse Schöne, die met een voetblessure is achtergebleven in Amsterdam.

Gudelj vervangt Schöne op middenveld Ajax

Schöne was de laatste maand de nieuwe nummer 6 die het spel van Ajax naar een hoger plan tilde. Aanvankelijk had Bosz nog gezegd dat Jairo Riedewald in zijn selectie de enige speler was die op die positie vóór de verdediging uit de voeten kon.

Niet Riedewald maar Gudelj krijgt door de afwezigheid van Schöne weer eens een kans zich te bewijzen in de basis. In het laatste Europa League-duel met Standard Luik (1-0) speelde de voormalig AZ-speler ook al vanaf de aftrap, toen als vervanger van de geschorste Hakim Ziyech. Verder is het elftal van Ajax ongewijzigd ten opzichte van de laatste weken.

Bosz kondigde woensdag al aan het niet nodig te vinden spelers te sparen richting De Klassieker van komende zondag in De Kuip. Ajax gaat na twee duels aan de leiding in Groep G met zes punten. Tegenstander Celta is met vier punten de grootste concurrent voor een plek in de volgende ronde van de Europa League en spaart met het oog op de derby tegen Deportivo La Coruña wel enkele basiskrachten.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Gudelj, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.
Opstelling Celta de Vigo: Blanco; Planas, Gómez, Fontàs, Roncaglia; Señé, Hernández, Radoja; Lemos, Guidetti, Sisto.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.