Gudde: 'Vertrek Rutjes naar NAC doodzonde voor Feyenoord'

Reacties

De keuze voor NAC Breda van Graeme Rutjes betekent dat Feyenoord op zoek moet naar nog een tweede commissaris. Naast de oud-international neemt ook Jos van der Vegt op korte termijn afscheid.

Gudde: 'Vertrek Rutjes naar NAC doodzonde voor Feyenoord'

Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord betreurt het vertrek van Rutjes naar NAC. 'Ik vind het echt doodzonde voor ons', reageert Gudde tegen Voetbal International. 'Graeme is een ex-topvoetballer, die bovendien breed georiënteerd is. Door zijn verleden als ondernemer beschikt hij ook over commercieel en financieel inzicht. Het is gewoon heel prettig om zo'n man in de rvc te hebben. De contacten met hem vanuit de directie waren prima.'

Vlak voor Kerst hoorde Gudde van de interesse van NAC, waar Rutjes de opgestapte Jeffrey van As opvolgt. 'Ik begreep dat er nog één andere kandidaat was, voor ons is het jammer dat de keuze op Graeme is gevallen. Het zal lastig zijn om net zo'n goede opvolger te vinden. Maar daar gaan wij als directie verder niet over.'

Met het vertrek van Rutjes zijn er twee zetels vrij in de rvc, omdat ook Jos van der Vegt aan de vooravond van een vertrek staat. Voor de eveneens aftredende Martin van Pernis is met William Bontes al een opvolger gevonden. Feyenoord is inmiddels begonnen met de zoektocht naar een vervanger voor Rutjes.

Ook president-commissaris Dick van Well laat op de clubwebsite weten het jammer te vinden dat Rutjes niet langer zal samenwerken met hemzelf en geldschieter Pim Blokland. 'Wij betreuren zijn vertrek, maar tegelijkertijd begrijpen we dat hij deze kans wil aangrijpen om bij een andere club nog directer bij het voetbal betrokken te zijn', aldus Van Well.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.