Guardiola ziet verbeterpunten, García neemt schuld op zich

Mede dankzij twee doelpunten van Arjen Robben was Bayern München veel te sterk voor AS Roma (1-7), maar trainer Pep Guardiola ziet nog ruimte voor verbetering bij Der Rekordmeister.

'Het kan nog beter. We gaven bijvoorbeeld in het begin van de tweede helft te veel kansen weg', reageerde Guardiola. Halverwege leidden de bezoekers echter al met 5-0. 'We maakten snel een doelpunt en daarna nog één en dat bracht ontspanning in de ploeg. We bleven bovendien erg agressief en vonden telkens de ruimte.'

Voor de wedstrijd gaf Guardiola - die in het seizoen 2002/03 voor AS Roma speelde - nog aan een lastige avond te verwachten. De Bayern-trainer was dan ook verrast. 'Deze wedstrijd was een uitzonderlijk incident. Het krachtsverschil tussen beide ploegen is niet zo groot en dat zullen we in de volgende ontmoeting over twee weken zien.'

Tactische ramp
Guardiola's collega Rudi García van AS Roma nam de schuld van de vernedering op zich. 'Het is altijd mogelijk om van Bayern te verliezen, maar dit doet echt pijn. Het was een tactische ramp. Ik draag de volledige verantwoordelijkheid hiervoor. Deze nederlaag is mijn schuld, niet die van de spelers. Vandaag waren we toeschouwers.'

'Zij scoorden al na negen minuten nadat we slecht verdedigden. Dat maakte het eenvoudiger voor hen', vervolgde García. 'Na rust hebben we in elk geval laten zien over trots te beschikken. Daarom baal ik zo van die twee tegengoals in de slotfase. Het komt er nu op aan om niet in te storten, we moeten vertrouwen blijven houden.'

'Het enige positieve van de avond is dat Manchester City en CSKA Moskou gelijkspeelden. Daardoor blijft alles mogelijk', besloot García, die met AS Roma de tweede plaats bezet in Groep E achter Bayern München. De Duitsers hebben negen punten na drie duels, vijf meer dan de Giallorossi. Manchester City (twee punten) en CSKA Moskou (één punt) staan derde en vierde.