Guardiola verheugd over defensieve kracht Bayern

Reacties

Door een 2-0 zege op Hertha BSC kan Bayern München zondag al Herbstmeister worden in Duitsland. Trainer Josep Guardiola was zaterdagmiddag, na de voor Bayern-begrippen magere productie, ook uitermate tevreden over de defensieve stabiliteit.

Guardiola verheugd over defensieve kracht Bayern

Bayern hield immers al voor de negende keer in veertien duels de nul en beschikt over geweldige doelcijfers: 42-5. Daardoor is de voorsprong op Borussia Dortmund elf punten en is de wintertitel een feit als Dortmund zondag niet wint van VfB Stuttgart. 'En daarom wil ik een groot compliment maken aan de hele ploeg', jubelde Guardiola op de website van Bayern. 'We hebben maar één kans weggegeven.'

Ook doelman Manuel Neuer roemde de ploeg. 'Het leek gemakkelijker dan het was. We speelden tegen een ploeg die zich als een handbalploeg terugtrok.'

Guardiola wees niet alleen op de verdedigende stabiliteit. 'We misten vandaag nogal wat spelers', doelde hij onder meer op de afwezigheid van Franck Ribéry, Arjen Robben en Douglas Costa. 'Daarom hadden we alleen Kingsley Coman beschikbaar om gevaar te creëren uit één-tegen-één-duels. Daarom vond ik onze eerste helft erg goed en hebben we na rust de 2-0 voorsprong gecontroleerd. En dat is niet gemakkelijk, drie dagen na de vorige wedstrijd', aldus Pep refererend aan het Champions League-duel met Olympiakos Piraeus (4-0).

Een speciale lofzang reserveerde Guardiola voor Javi Martínez. De middenvelder die de seizoenstart miste door knieproblemen. 'Hij was echt heel, heel erg, goed. Ik heb hem vaak moeten missen en ben blij dat hij weer helemaal terug is. Zijn mentaliteit is geweldig', zo besloot hij over de aangever bij de goal van Coman (de 2-0). Thomas Müller tekende voor de openingstreffer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.