Guardiola ook bij Bayern garantie voor veel doelpunten

Reacties

Bayern München verpulverde het armlastige Hamburger SV woensdagavond in de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi met duidelijke cijfers (0-5). Der Rekordmeister nadert de magische grens van honderd goals in rap tempo.

Guardiola ook bij Bayern garantie voor veel doelpunten

Trainer Pep Guardiola zet dit seizoen bij Bayern onverstoord de lijn voort die hij tussen 2008 en 2012 bij Barcelona al inzette. Zijn ploeg domineert wedstrijden, intimideert tegenstanders zowel in voetbaltechnisch als tactisch opzicht én grossiert als vanouds in doelpunten.

Na de klinkende overwinning in Hamburg - Bayerns grootste bekerzege ooit op bezoek bij een Bundesligaclub - staat de teller voor de Beierse formatie dit seizoen op 95 doelpunten in 34 officiële wedstrijden. Op dit moment heeft alleen Manchester City van alle clubs in de zes grootste Europese competities een hoger doelpuntengemiddelde: 2,95 om 2,79.

Weliswaar maakten Barcelona (105 goals) en Real Madrid (98) in deze jaargang elk méér doelpunten dan Bayern, maar die clubs werkten tot dusverre meer duels af en hebben derhalve een lager moyenne dan de koploper in de Bundesliga: respectievelijk 2,69 en 2,65.

Veertig keer 5+
Het duel met HSV was de vijfde wedstrijd in dit seizoen waarin Bayern minstens vijf keer scoorde. Eerder lukte dat in het bekertoernooi op bezoek bij BSV Rehden (0-5), in competitieverband tegen Werder Bremen (0-7) en Eintracht Frankurt (5-0) en in de Champions League tegen Viktoria Plzen (5-0).

Als we ook alle 247 officiële duels van Guardiola als hoofdcoach van Barcelona onder de loep nemen, dan staat het aantal wedstrijden met minstens vijf treffers al op veertig. Dat betekent grofweg dat onder leiding van Guardiola één op de zeven duels (vijftien procent) zeker vijf doelpunten oplevert, een ongekend percentage in de top van het Europese voetbal.

Balans Bayern München onder Pep Guardiola
Competitie Duels Winst Gelijk Verlies Doelcijfers
Bundesliga 20 18 2 0 53-9
DFB-Pokal 4 4 0 0 16-1
Champions League 6 5 0 1 17-5
Duitse Super Cup 1 0 0 1 2-4
Europese Super Cup 1 0 1 0 2-2
WK voor Clubs 2 2 0 0 5-0
Totaal 34 29 3 2 95-21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.