Guardiola ontkent ruzie met clubarts: 'Nederlaag mijn fout'

Reacties

Het vertrek van Bayern München-clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt zou voorafgegaan zijn door een enorme ruzie met trainer Pep Guardiola over de vele blessures. De Spaanse trainer weersprak dat vrijdag echter.

Guardiola ontkent ruzie met clubarts: 'Nederlaag mijn fout'

Donderdagavond barstte de bom bij Der Rekordmeister: Müller-Wohlfahrt (72, links op de foto) en de rest van de medische staf stapten plotseling op. 'Om voor mij onverklaarbare redenen wordt de medische staf verantwoordelijk gehouden voor het verlies (3-1 bij FC Porto in de Champions League, red.). Hierdoor is de vertrouwensrelatie die vereist is voor goed medisch werk te veel beschadigd geraakt', sprak de clubarts, die bijna veertig jaar in dienst was van Bayern.

Trainer Pep Guardiola (rechts op de foto), die naar verluidt ziedend is over de blessures van bijvoorbeeld Arjen Robben en Franck Ribéry, bezweerde vrijdag op de persconferentie echter dat daar geen sprake van is. 'Wat er op het veld in Porto gebeurde, is mijn verantwoordelijkheid: dankzij mij hebben we verloren', nam hij de schuld voor het verlies op zich. 'We moeten niet klagen over de geblesseerden. Blessures zijn niet de schuld van de clubarts.'

Ook ging hij in op een filmpje dat donderdag opdook. Daarin lijkt hij tijdens het duel met Bayer Leverkusen, na het geblesseerd raken van verdediger Mehdi Benatia, cynisch staan te klappen naar zijn medische staf (zie onder). 'Nee, daar uit ik gewoon mijn persoonlijke ergernis over het uitvallen van Mehdi', aldus Guardiola. Overigens meldde de trainer vrijdag en passant dat ook Philipp Lahm het duel van zaterdag bij 1899 Hoffenheim moet missen: hij heeft maag- en darmklachten.

In een statement heeft de club verder laten weten Müller-Wohlfahrt te bedanken voor zijn jarenlange trouwe dienst. 'Met spijt hebben we kennis genomen van de beslissing van teamarts Müller-Wohlfahrt om zijn werkzaamheden neer te leggen', aldus Bayern. 'Hij en zijn staf hebben de laatste jaren geweldig werk verricht. Onze oprechte dank daarvoor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.