Guardiola is het zat: 'Kritiek komt door mijn vele prijzen'

Reacties

Pep Guardiola is normaal een ware gentleman. Maandag viel hij even uit zijn rol. De coach van Bayern München ligt onder vuur en werd dat heel even zat.

Guardiola is het zat: 'Kritiek komt door mijn vele prijzen'

Bayern moest zaterdag het titelfeest in Duitsland nog even uitstellen, maar heeft met nog twee duels te gaan en vijf punten voorsprong op Borussia Dortmund het kampioenschap al zo goed als binnen. Bovendien volgt op 21 mei de bekerfinale tegen datzelfde Dortmund.

Dat alles is voor de criticasters niet genoeg. Clubiconen, analytici, fans of collega's, ondanks de goede prestaties ligt Guardiola onder vuur. In het eerste duel van de halve finale van de Champions League verloor hij immers met 1-0 bij Atlético Madrid. Had hij niet gewoon Thomas Müller op moeten stellen? Had hij niet voor een andere tactiek moeten kiezen? Had hij wel zoveel moeten rouleren de afgelopen duels?

Wat de antwoorden op die vragen ook zijn, Guardiola was het even zat. 'De problemen die mensen met mij hebben worden veroorzaakt doordat ik zoveel prijzen heb gewonnen.'

En kritiek of niet, het seizoen van Bayern zou ook nog uiterst succesvol kunnen eindigen: met de treble. Bovendien lonkt – of dreigt – er voor de succescoach een zeer beladen vervolg. Mocht de ex-trainer van Barcelona wél de finale halen is daarin zijn volgende werkgever Manchester City mogelijk de tegenstander. In het uiterste geval verslaan de Engelsen Real Madrid in de halve eindstrijd en winnen ze ook de finale. En dan is het cirkeltje rond: Guardiola begon bij Bayern immers ook als de opvolger van Jupp Heynckes, die – inderdaad – bij zijn afscheid de Champions League (en de beker en de titel) won.

Zelf kwam Guardiola met Der Rekordmeister nog niet verder dan de halve finale. In 2014 was Real over twee duels veel te sterk (1-0 en 4-0) en een jaar later bleek Barcelona te goed (3-0 verlies en 3-2 zege). Bij Barcelona won hij De Cup met de Grote Oren al wel in 2009 en 2011.

De prijzenkast van Pep Guardiola bij Bayern:
Prijs Jaar
Titel 2014, 2015
Beker 2014
WK voor Clubs 2013
Europese Super Cup 2013
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.