Guardiola gunt Neuer rust en Ulreich CL-debuut

Reacties

Bayern München is zonder Manuel Neuer vertrokken richting Kroatië voor het Champions League-duel met Dinamo Zagreb. De doelman krijgt rust van trainer Josep Guardiola.

Guardiola gunt Neuer rust en Ulreich CL-debuut

Sven Ulreich neemt woensdag de honneurs waar voor Neuer. Voor hem wordt het zijn Champions League-vuurdoop. De 27-jarige doelman, die afgelopen zomer overkwam van VfB Stuttgart, heeft alleen in het bekerduel met FC Nöttingen als vervanger van Neuer het Beierse doel verdedigd.

'Sven is een goede doelman', gaf Guardiola uiting aan zijn vertrouwen in Ulreich. 'Ik ken zijn kwalitieten en ben blij dat hij morgen speelminuten krijgt.'

Naast Neuer ontbreken woensdag vijf spelers bij Bayern. Holger Badstuber is na zijn rode kaart tegen Olympiakos Piraeus geschorst, waar David Alaba, Arjen Robben, Juan Bernat en Douglas Costa vanwege blessures verstek laten gaan.

De wedstrijd tegen Dinamo Zagreb biedt Guardiola ook de gelegenheid Thiago Alcântara ritme op te laten doen. De 24-jarige Spaanse middenvelder keert terug in de wedstrijdselectie na verlost te zijn van de knieproblemen die hij half november overhield aan de interland met Spanje tegen Engeland.

Voor Bayern staat er niet meer dan de eer op het spel. De Duitse kampioen is al zeker van de groepswinst. 'Natuurlijk is deze wedstrijd enkel van statistische waarde', zegt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 'Maar het gaat ook om de financiële bonus in de Champions League.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.