Guardiola gelaten: 'Je kan niet altijd winnen'

Reacties

FC Augsburg verraste door een einde te maken aan twee indrukwekkende series van Bayern München. Maar voor Josep Guardiola woog het verlies minder zwaar.

Guardiola gelaten: 'Je kan niet altijd winnen'

Na 53 wedstrijden in de Bundesliga moest Bayern München er weer aan geloven. FC Augsburg deed zaterdag wat Bayer Leverkusen op 28 oktober 2012 voor het laatst had gedaan; de Beierse grootmacht verslaan. Bovendien werd na 56 duels op rij niet minimaal één keer gescoord door Der Rekordmeister.

Guardiola hechtte niet te veel waarde aan het einde van de superserie. 'Vroeg of laat zou de nederlaag komen. We accepteren deze en moeten ons nu zo snel mogelijk gaan voorbereiden op Manchester United', zei de Spanjaard met oog op het vervolg in de Champions League.

Guardiola had die tweede kwartfinale van woensdag laten meespelen in zijn keuzes voor de uitwedstrijd tegen FC Augsburg. De nodige vaste waardes kregen rust, hetgeen ruimte maakte voor jongelingen als Mitchell Weiser, Pierre-Emile Höjbjerg und Ylli Sallahi.

De Spaanse coach verweet zijn spelers de nederlaag in Augsburg niet. 'We hebben gestreden en veel geprobeerd. Maar dit is voetbal, dit hoort bij sport. Je kan niet altijd winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.