B-ploeg Bayern verspeelt reeks, Stevens pakt zege

FC Augsburg heeft een opzienbarend succes geboekt tegen kampioen Bayern München. In de strijd tegen degradatie waren er wisselende resultaten voor Huub Stevens en Gertjan Verbeek.

FC Augsburg – Bayern München 1-0
Voor Bayern München kwam er een einde aan een imponerende reeks in de Bundesliga. Na 53 duels op rij zonder nederlaag ging de Beierse ploeg bij FC Augsburg ten onder. Het resultaat was mede het resultaat van de keuze van trainer Josep Guardiola om de vaste waardes rust te gunnen met het oog op het Champions League-duel met Manchester United.

Het buiten de ploeg laten van onder anderen Arjen Robben, Franck Ribéry en Dante had namelijk consequenties voor het resultaat. Bayern zette FC Augsburg wel met de rug tegen de muur, maar het antwoord op de openingstreffer van Sascha Mölders in de 31ste minuut bleef uit. De defensie van de thuisploeg, met rechtsback Paul Verhaegh in de gelederen, hield stand.

VfB Stuttgart – SC Freiburg 2-0
Huub Stevens en VfB Stuttgart hebben een cruciale zege geboekt in de strijd tegen degradatie. SC Freiburg moet zich ook nog zorgen maken na de 2-0 nederlaag, die pas in de laatste twintig minuten gestalte kreeg door treffers van Alexandru Maxim en Martin Harnik.

De zege kwam VfB Stuttgart toe. Die Schwaben raakten bijvoorbeeld ook drie keer het aluminium. Maar die pech zal Stevens vergeten gezien de cruciale overwinning die zijn ploeg op de veilige vijftiende plaats brengt. Al is er weinig reden voor rustig achterover leunen gezien de kleine verschillen onderin.

1. FC Nürnberg – Borussia Mönchengladbach 0-2
Door de overwinningen van VfB Stuttgart en Hamburger SV wordt handhaving voor 1. FC Nürnberg een lastige klus. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek moest op eigen veld zijn meerdere erkennen in Borussia Mönchengladbach en zakte daardoor naar de voorlaatste plaats.

Juan Arango legde met een gelukkige treffer de basis voor het succes van Gladbach. Zijn vrije trap werd van richting veranderd, waardoor keeper Raphael Schäfer kansloos was. De doelman had tien minuten voor tijd ook geen antwoord op de strafschop van Max Kruse, die daarmee de hoop van de thuisploeg wegnam. Nürnberg voelde zich met de straf wel benadeeld, want de vraag was of actie van Mike Frantz op Kruse wel een penalty had moeten opleveren.

Werder Bremen – Schalke 04 1-1
Eljero Elia had bij Werder Bremen wederom een basisplaats, en hij betaalde dat vertrouwen binnen een kwartier terug. Uit een voorzet van de aanvaller opende Franco di Santo de score namens de gastheren.

Voor een overwinning was het niet genoeg. Schalke 04 kwam na ruim een half uur langszij dankzij een doelpunt van Leon Goretzka. Maar de verlangde zege voor de gasten, die verwikkeld zijn in de strijd om kwalificatie voor de Champions League, bleef achterwege. Daardoor kan nummer twee Borussia Dortmund afstand nemen als het vanavond wint van VfL Wolfsburg.