'Guardiola geeft signaal af met contractaanbod voor Agüero'

Reacties

Voor Sergio Agüero lijkt ook in het Manchester City van Josep Guardiola een hoofdrol weggelegd. De Engelse topclub heeft de Argentijn een nieuw contract voorgeschoteld.

'Guardiola geeft signaal af met contractaanbod voor Agüero'

City heeft Agüero (27) een contract tot medio 2020 aangeboden. De aanvaller heeft in het verleden zijn wens uitgesproken zijn carrière af te sluiten bij zijn Argentijnse jeugdliefde Independiente, maar is volgens The Guardian bereid dat plan tot 2020 uit te stellen zodat hij langer bij City kan blijven. Agüero is bezig aan zijn vijfde jaar als Citizen en maakte in die hoedanigheid 138 duels 92 competitiedoelpunten. Met City won hij twee keer de titel en een keer de League Cup. Zijn huidige contract loopt tot 2019.

Met het contractaanbod laat City zien dat ook toekomstig trainer Guardiola een hoofdrol voor Agüero ziet in het City of Manchester Stadium. De Spanjaard komt aan het einde van dit seizoen over van Bayern München en liet zich onlangs ontvallen dat hij nu al met City in gesprek is over onder meer de selectie van volgend seizoen. De aanbieding van Agüero lijkt een exponent van Guardiola's toekomstvisie.

Sinds de komst van Guardiola officieel naar buiten is gebracht, maken Engelse kranten steeds vaker melding van de al dan niet vermeende plannen van de trainer. Zo zou Guardiola weinig toekomst zien in Yaya Touré, Fabian Delph, Martin Demichelis, Gaël Clichy, Bacary Sagna en Fernando.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.