Grootverdiener Manu moet Brighton aan promotie helpen

Reacties

Elvis Manu heeft zijn transfer naar Brighton & Hove Albion afgerond. De 22-jarige Feyenoord-aanvaller wordt een van de grootverdieners bij de club uit het Engelse Championship, waarvoor hij pas na de interlandbreak zal debuteren.

Grootverdiener Manu moet Brighton aan promotie helpen

Feyenoord bevestigt zaterdagochtend dat Manu voor drie jaar tekent bij Brighton. De verwachtingen zijn blijkbaar hooggespannen aan de zuidkust van Engeland. 'Als grootverdiener van de club weten we zeker dat je ook daar de supporters kippenvel zal bezorgen en Brighton naar promotie zal schieten', meldt Manu's management Prestige Sports in een Facebook-bericht*.

Manu hoopt bij The Seagulls de speeltijd te krijgen die hem dit seizoen bij Feyenoord niet was gegeven. Sinds zijn debuut op 26 februari 2012 tegen PSV was de geboren Dordtenaar 13 keer trefzeker in 45 optredens voor de Rotterdammers, waar hij nog een tweejarig contract had, maar door de komst van onder anderen Eljero Elia en Dirk Kuijt mocht vertrekken.

Bij Brighton is Manu deze zomer de negende aanwinst. Om na de teleurstellende twintigste plaats van vorig seizoen weer mee te strijden om promotie naar de Premier League trok de club van manager Chris Hughton eerder al spelers als Bobby Zamora en VVV-doelman Niki Mäenpää aan. Na vier duels staat de club, waarvoor ook Danny Holla (ex-FC Groningen) speelt, met tien punten gedeeld bovenaan.

*Prestige Sports heeft het statement inmiddels aangepast. Het woord 'grootverdiener' is verwijderd. In het oorspronkelijke bericht is die term wel gebruikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.