Grootverdiener Gerndt de laatste die FC Utrecht verlaat

Alexander Gerndt vertrekt voor twee miljoen euro naar Young Boys. De aanvaller van FC Utrecht werd medio 2011 aangetrokken nadat Ricky van Wolfswinkel voor een dienstverband bij Sporting Lissabon koos, maar maakte in Utrecht nooit zijn reputatie waar. De spits is de laatste speler die zal vertrekken bij Utrecht deze transferperiode.

Grootverdiener Gerndt de laatste die FC Utrecht verlaat

De Zweed gold bij de Domstedelingen tevens als een van de grootverdieners en werd binnengehaald als de duurste aankoop in de clubgeschiedenis (FC Utrecht betaalde rond de drie miljoen euro aan Helsingborgs IF).

Eerder verkocht Utrecht Daan Bovenberg al aan NEC en nam het Jens Toornstra over van ADO Den Haag. Uiteindelijk hield Utrecht door de transfers van de slotdag een miljoen euro over. Dat geld zal aangewend worden voor de verdere gezondmaking van de club.

Hoewel er voor meer spelers van FC Utrecht interesse was, wil de club uit sportief oogpunt niemand meer laten vertrekken. De formatie van trainer Jan Wouters koerst af op deelname aan de play-offs door de huidige zesde plek.

Voor verdediger Dave Bulthuis was veel belangstelling. Hij blijft in Utrecht en zal op korte termijn zijn handtekening zetten onder een nieuw contract. Die verbintenis loopt dan tot medio 2016. Bulthuis ontpopte zich dit seizoen tot een van de steunpilaren van Utrecht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen