Van der Gun en Gerndt bezorgen Utrecht volle winst

FC Utrecht heeft zondagmiddag een zege in de slotfase veiliggesteld. Cedric van der Gun en Alexander Gerndt zorgden voor een overwinning op FC Groningen in De Galgenwaard.

Al binnen een kwartier stond Utrecht op achterstand na geklungel in de defensie door Alje Schut en Mike van der Hoorn. Dusan Tadic profiteerde optimaal en zette de bezoekers op voorsprong.

Door de achterstand begon FC Utrecht gretiger te voetballen. Zodoende was de thuisploeg dichter bij de gelijkmaker dan Groningen bij de 2-0. De gelijkmaker viel uiteindelijk pas op slag van rust. Een slimme pass van Gerndt werd simpel afgemaakt door Edouard Duplan.

In de tweede helft bleef Utrecht aanzetten. Het elftal creëerde kansen maar ging daar slordig mee om. Groningen kreeg nog één grote kans op de voorsprong, maar de paal stond de tweede treffer van Tadic in de weg. Uiteindelijk sleepte Van der Gun de winst zes minuten voor tijd met een trefzekere kopbal uit het vuur: 2-1. De voorsprong werd zelfs nog uitgebreid door Gerndt, die de eindstand met een solo op 3-1 zette.

De overwinning is belangrijk voor Utrecht. De Domstedelingen delen de twaalfde plaats met Heracles Almelo. De voorsprong op VVV-Venlo, dat zestiende (nacompetitie) staat, bedraagt vijf punten. Groningen kwam voor de negende keer in de competitie niet tot een uitoverwinning en blijft elfde. Foto: VI Images