Grootse EK-plannen Madueke met Jong Engeland direct op de tocht

Reacties

Jong Oranje begon het EK woensdag met een teleurstellend gelijkspel tegen Roemenië, maar een andere kandidaat voor de eindzege (Jong Engeland) heeft het in de eerste speelronde nog bonter gemaakt. Noni Madueke kwam niet in actie tijdens de verrassende nederlaag tegen Zwitserland.

Grootse EK-plannen Madueke met Jong Engeland direct op de tocht
© Pro Shots
Engeland O21
Engeland O21
0 - 1
Zwitserland O21
Zwitserland O21

Madueke werd voor het EK voor het eerst bij de selectie van Jong Engeland gehaald en blikte in gesprek met VI nog vol vertrouwen vooruit op het toernooi. 'Ik denk dat we het EK kunnen winnen', zei de PSV'er. Na de valse start van donderdagmiddag zullen de Engelse talenten echter alles op alles moeten zetten om niet al in de groepsfase uitgeschakeld te worden.

Bondscoach Aidy Boothroyd heeft aardig wat grote namen in zijn selectie zitten en liet tegen Zwitserland onder meer Tom Davies (Everton), Callum Hudson-Odoi (Chelsea) en Arsenal-duo Emile Smith Rowe en Eddie Nketiah in de basis beginnen. Voldoende talent binnen de lijnen, maar de Engelsen misten de creativiteit om tot veel kansen te kunnen komen.

Twaalf minuten voor tijd kwam Zwitserland op erg fortuinlijke wijze tot scoren. Dan Ndoye gleed uit en schoot de bal tegen zijn andere voet aan, maar met een boog werd keeper Aaron Ramsdale toch geklopt. Madueke bleef ondanks de achterstand de gehele wedstrijd op de bank; hij hoopt zijn ploeg tegen Portugal of Kroatië wel van dienst te mogen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.