Groningse 'presentatieplagiaat', Sacchi twijfelt aan De Boer

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Groningse 'presentatieplagiaat', Sacchi twijfelt aan De Boer

'Ik ken De Boer goed, ja. Volgens mij is hij een goede trainer. Hij laat zijn ploeg aanvallend spelen en met Ajax slaagde hij erin om veel prijzen te winnen zonder grote budgetten. Maar kan hij het ook met spelers die hij niet zelf groot heeft gemaakt? Dat vraag ik me sterk af.'
• Arrigo Sacchi, de voormalig Italiaanse succescoach, heeft zo zijn twijfels over Frank de Boer, de nieuwe hoofdtrainer van Internazionale… (Corrierre della Sera)

• Net als bij de presentatie van Daniel Schwaab naar PSV maakte FC Groningen er een spannende bedoening van bij de komst van Jason Davidson. In eerste instantie werd alleen het achterhoofd van de Australische verdediger getoond. Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, kon de 'transferpresentatie' van Davidson door Groningen wel waarderen.

'We waren de wedstrijd aan het nabespreken in de auto. En toen zat ik ineens tegen een paaltje. Ik reed gelukkig zachtjes.'
Petr Cech heeft uitleg gegeven over zijn ongelukje met zijn auto in de parkeergarage na de verloren thuiswedstrijd met Arsenal tegen Liverpool. Gelukkig raakte er niemand gewond...

'Guus Hiddink was niet fit en moest weg bij Oranje. Frank de Boer zat in een karretje en Ajax werd geen kampioen.'
Jacques Brinkman, oud-international van de Nederlandse hockeymannen, denkt dat coaches die niet fit zijn geen goede prestaties behalen. Hij vergeleek de voetbaltrainers met hockeybondscoach Max Caldas, die met zijn team in de halve finale werd uitgeschakeld op de Olympische Spelen… (NOS)

• Wat een goal van de Paraguayaan Pablo Velázquez!

'Direct na het lezen van het verhaal werd in de trainerskamer het besluit genomen om deze jongen te benaderen. Stel dat hij een goede speler is, dan wil je hem niet laten lopen. Zeker niet iemand in Helmond. We hopen ten eerste dat hij zelf belangstelling heeft. Zo ja, dan zijn we benieuwd naar zijn kwaliteiten.'
• Helmond Sport heeft naar aanleiding van een interview met de Irakese vluchteling Mostafa Shaker - in het Eindhovens Dagblad van afgelopen zaterdag - geïnformeerd naar hem. De 24-jarige Shaker was namelijk profvoetballer in zijn geboorteland. Daarom heeft de Brabantse Jupiler League-club aangeboden dat hij mee kan trainen met het reserveteam. (Eindhovens Dagblad)

• Precies tien jaar geleden maakte Dirk Kuijt de overstap van Feyenoord naar Liverpool voor circa vijftien miljoen euro. De aanvaller kwam in zes seizoenen tot 71 doelpunten in 286 officiële wedstrijden voor The Reds. De 3-1 overwinning op eigen veld tegen Manchester United op 6 maart 2011 - met een hattrick van Kuijt - blijft de Liverpool-fans ongetwijfeld het meeste bij (zie filmpje). Edwin van der Sar stond toen onder de lat bij United.

• Hopelijk brengt het nieuwe Europese shirt AZ vanavond geluk in het Europa League-duel met FK Vojvodina. De wedstrijd in het Servische Novi Sad begint om 20.00 uur.

• Je zou het maar moeten hebben van je sponsor. Betway, de sponsor van Hull City, heeft weinig vertrouwen in de selectie van The Tigers. Het wedkantoor meldt via Twitter dat de nieuwkomer in de Premier League nieuwe verdedigers, middenvelders en aanvallers moet contracteren. De club reageert vervolgens in een tweet: 'Betway's to-do-list vandaag: geen kritiek leveren op de spelers van de club die je sponsort.' Betway grapt later dat ze nog een social media-medewerker hebben rondlopen die wel als centrale verdediger kan spelen... Hull won vorige week de eerste competitiewedstrijd in de Premier League met 2-1 van de regerend landskampioen Leicester City. Dus waar maakt de sponsor zich zorgen om?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.