Groningen zeven weken zonder geschorste supersub Suk

FC Groningen kan in de maanden september en oktober geen beroep doen op Hyun-Jun Suk. De Zuid-Koreaanse aanvaller kreeg rood voor een slaande beweging in het duel van Jong FC Groningen met Jong PEC Zwolle en is geschorst voor vier wedstrijden van het beloftenteam.

Groningen zeven weken zonder geschorste supersub Suk

De eerstvolgende wedstrijden van Jong Groningen staan gepland op 24 september en 1, 22 en 29 oktober. Omdat zijn schorsing ook voor de A-ploeg van trainer Robert Maaskant geldt, is Suk daardoor pas weer speelgerechtigd tegen NEC op zondag 4 november.

In de tussenliggende periode speelt Groningen in de Eredivisie tegen PEC Zwolle, Roda JC Kerkrade, Feyenoord, SC Heerenveen en FC Utrecht. Ook het bekerduel met GVVV van 26 september gaat aan de 21-jarige Suk voorbij.

De spoeling in de punt van de Groningse aanval wordt zodoende dunner. De Trots van het Noorden scoorde tot dusver pas vier keer in vijf wedstrijden en van de twee centrumspitsen Género Zeefuik en David Texeira scoorde alleen laatstgenoemde één keer.

Suk vervulde tijdens de afgelopen vijf wedstrijden de rol van breekijzer. In 67 minuten die hij als invaller in actie kwam, trof hij nog geen doel. Aan het begin van vorig seizoen was de voormalige Ajacied nog een heuse supersub door tijdens invalbeurten drie keer te scoren voor Groningen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's