Groningen via penalty's langs RKC, Ramos de schlemiel

Twee benutte strafschoppen van FC Groningen waren genoeg om één strafschop van RKC Waalwijk onschadelijk te maken. Guy Ramos mag zich met een pijlsnelle rode kaart de nederlaag aanrekenen (2-1).

Het is duidelijk dat FC Groningen niet een al te beste serie doormaakt als het in de eigen Euroborg speelt. Slechts twee van de tien thuisduels dit seizoen werden winnend afgesloten. In de beginfase maakte Groningen een ietwat paniekerige indruk, terwijl RKC Waalwijk graag naar voren wilde voetballen.

Na 24 minuten stond de 0-1 op het scorebord. Robert Braber schoot vanaf de strafschopstip raak nadat Kees Kwakman in zijn eigen zestien hands had gemaakt. De aanvoerder van FC Groningen blokte een voorzet van Florian Jozefzoon met de arm. Even later wees arbiter Pieter Vink echter al naar de andere stip. Een vrijwel identieke situatie aan de andere kant, ware het niet dat Henrico Drost zijn arm langs zijn lichaam hield. Género Zeefuik had daar geen boodschap aan en scoorde.

Na rust eiste Vink opnieuw een hoofdrol op. Een vrije trap van Rasmus Lindgren kwam via de onderkant van de lat achter de doellijn van RKC Waalwijk, maar de scheidsrechter zag er geen treffer in. Tot groot ongenoegen van FC Groningen, dat steeds beter ging spelen.

RKC-trainer Erwin Koeman greep in en besloot Guy Ramos binnen de lijnen te brengen voor Frank van Mosselveld. Het bleek achteraf een ongelukkige zet. Na alweer 25 seconden ging de verdediger in de fout door Michael de Leeuw in de eigen zestien dom neer te halen. Vink wees voor de derde keer naar de stip en gaf bovendien Ramos een rode kaart. Zeefuik ging opnieuw achter de bal staan en rondde af.

FC Groningen hield stand tegen het tiental van RKC Waalwijk en boekte daarmee de zevende overwinning van het seizoen. De ploeg van waarnemend trainer Erwin van de Looi maakt daarmee een sprong naar de tiende plek met 26 punten. RKC Waalwijk heeft er 23.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.