RKC Waalwijk snakt in de Euroborg naar een doelpunt

In de aanloop naar de 21ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan FC Groningen en RKC Waalwijk tegenover elkaar in de Euroborg.

RKC Waalwijk snakt in de Euroborg naar een doelpunt

FC GRONINGEN - RKC WAALWIJK

FC Groningen is de minst efficiënte ploeg van de Eredivisie. De ploeg ondernam 207 keer een doelpoging ondernomen en dat leverde twintig treffers op (9,66 procent).

RKC Waalwijk heeft een positieve balans in uitwedstrijden tegen FC Groningen. Van de negentien ontmoetingen in Groningen wonnen de Brabanders er acht, tegen zes voor de thuisploeg. Vijf keer eindigde het duel in een gelijkspel.

In het seizoen 1978/79 debuteerde RKC-coach Erwin Koeman in de Eerste Divisie voor FC Groningen en zou er in totaal acht seizoenen spelen.

FC Groningen slaagde er niet in om te scoren in zijn laatste twee thuiswedstrijden: 0-0 tegen VVV-Venlo en 0-2 tegen FC Utrecht.

FC Groningen won dit seizoen pas twee van zijn tien thuiswedstrijden. Alleen PEC Zwolle behaalde minder overwinningen voor eigen publiek (één).

Michael de Leeuw, dit seizoen clubtopscorer van FC Groningen met zeven treffers, staat al vijf competitieduels droog.

RKC Waalwijk kwam inmiddels al vier wedstrijden (uit en thuis) niet tot scoren in de Eredivisie.

RKC won dit seizoen pas één uitwedstrijd (0-2 bij SC Heerenveen) en maakte in negen duels buiten Waalwijk pas tien doelpunten. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Ramon Min & Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's