Groningen trekt eigen plan in zoektocht naar nieuwe coach

Reacties

Zo zorgvuldig als FC Groningen de afgelopen maand te werk ging op de transfermarkt, zo nauwkeurig zal het ook op zoek gaan naar een nieuwe trainer, hoofd scouting en hoofd opleiding. Na dit seizoen komen al die functies vrij bij de Eredivisie-club.

Groningen trekt eigen plan in zoektocht naar nieuwe coach

Groningen zag Henk Veldmate afgelopen vrijdag na dertig trouwe dienstjaren vertrekken naar Ajax, waar hij leiding zal geven aan de scouting. Bovendien heeft hoofdcoach Erwin van de Looi zijn contract niet verlengd en laat algemeen directeur Hans Nijland dinsdag op de website van de noorderlingen weten dat Paul Raveneau niet langer doorgaat als baas van de jeugdopleiding.

In de selectie waren er tijdens de afgelopen transferperiode al mutaties. Johan Kappelhof en Tom Hiariej vertrokken, terwijl spits Alexander Sørloth overkwam van Rosenborg BK. 'Hoewel wij graag nog een speler aan de selectie hadden toegevoegd, hebben wij besloten geen overhaaste beslissing in deze te nemen. We houden daarbij ons kruit droog richting komende zomer', zegt Nijland.

Huiswerk
'Net zoals dit voor het aantrekken van spelers geldt, zullen wij ook bij het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer niet over één nacht ijs gaan', stelt Nijland. 'We zien alle namen die genoemd worden glimlachend voorbij komen, maar trekken ons eigen plan en nemen ook hiervoor de benodigde tijd. We willen ons huiswerk goed doen om vervolgens de juiste man op deze belangrijke plek aan te stellen.'

'Er dienen in de komende maanden nog meer sleutelposities binnen de club te worden ingekleed', vervolgt Nijland. 'Het vertrek van Veldmate bij FC Groningen gaan we eveneens invullen. Daar komt ook de positie van hoofd opleiding bij. Paul Raveneau heeft de ambitie om weer als trainer/coach op het veld te staan. Ook over zijn opvolging gaan we ons dus beraden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.